sjajne vesti

Zahvaljujući Zabranjenom pušenju, Nova godina stigla u Sarajevo pre roka

0

Legendarni bend Zabranjeno pušenje u Sarajevu završava snimanje spota za pesmu pod nazivom “Nova godina”, kojom najavljuju novi album.

foto: Klix.ba
foto: Klix.ba

 

Numera “Nova godina” premijerni je singl albuma čiji je radni naslov “Šok i nevjerica”, a koji bi trebalo da bude objavljen u maju. Frontmen benda Sejo Sekson kaže da je ova pesma, koja govori o o tuzi, usamljenosti i praznini urbanog života, zapravo autobiografska.

 

- Jednom sam nepromišljeno ostao bez cure 30. decembra. Uvek mladima savetujem da ne raskidaju veze pred zimu, i da curu, kakva god da je, probaju da sačuvaju barem dok ne dođe leto. Međutim, ja to nisam uspeo i sam sam šetao gradom, neraspoložen među svim tim euforičnim ljudima - otkriva Sejo.

 

1 / 4 Foto: Klix.ba

 

Produkciju i režiju spota potpisuje Nikola Blagojević, a u spotu učestvuju i zagrebačka glumica Bojana Gregorić i njena koleginica iz Sarajeva Nadina Mičić.

 

- Njih smo izabrali na osnovu veze i poznanstva. Znate kako to ide: staviš u kovertu određenu sumu novca i komisija te izabere. Kao i svuda u našoj državi - kaže Sejo kroz smeh.

 

Novi album donosi jedanaest novih pesama i bavi se, kako Sejo kaže “aktuelnim trenutkom savremenog čoveka”.

 

- Ako nam se posreći, ako ne bude poplava, cunamija i severnokorejskih projektila možda i stignemo do maja da završimo album - optimistički najavljuje Sejo Sekson.

 

U očekivanju "Nove godine" pogledajte kako se Pušenje provodi u "Kafani kod Keke".

 

 

makonda-tracker