Uskoro novi singl Jinx-a

0
Zagrebački sastav Jinx početkom oktobra objaviće novi singl Na zub su me uzeli mama, koji bi trebalo da najavi izlazak novog albuma istog meseca.

Prva prilika publici da čuje pesme sa novog albuma biće 16. oktobra na koncertu Jinx u zagrebačkom klubu Boogaloo. U prethodnih skoro godinu dana Jinx su retko nastupali posvetivši se potpuno snimanju naslednika uspešnog albuma Na zapadu (2007).

- Na novom albumu ima dobrih pesama i aranžmana i neke stvari mi zvuče svetski. Pesme mi se tekstualno čine boljima nego pre. Oseti se da je Coco Moskito  više radio na tome, dali smo mu više vremena... Coco se dosta naslonio na stare gitare te je možda malo bliže američkom roku nego pre. Kad se setim što smo sve pre imali, od brazilijane na dalje... Ovde osećam uticaj bluza, kojega nije bilo ni na jednoj ploči pre - otkriva pevačica Jadranka Ivaniš-Yaya za www.tportal.hr.

Kako je najavljeno, singl Na zub su me uzeli mama donosi jednu zanimljivu saradnju, tako retku za Jinxe, a o kojoj će se uskoro više saznati.

Vlasnici retro pop hitova Smijem se, Bye Bye Baby Bye i Na plaži, posle višegodišnje pauze vratili su se na scenu albumom Na zapadu (2007), a u Srbiji su od tada svirali na festivalu Egzit, i prošle jeseni u rasprodatim dvoranama Trema u Novom Sadu i u Domu omladine, s tim da su u Beogradu svirali prvi put u skoro dvadesetogodišnjoj karijeri.

U maju su sa predstojećeg CD-a objavili prvi singl/spot Da smo se voljeli manje.

Pogledajte spot:


makonda-tracker