Vračar Rocks

Consecration, iz domena čvršćih žanrova - nešto najuzbudljivije što možete čuti sa domaćih prostora

0

Po završetku prolećne mini balkanske turneje na kojoj su obišli Grčku, Bugarsku i Makedoniju i festivalske letnje sezone u okviru koje su posetili Rumuniju i Mađarsku, došlo je vreme i za tradicionalni jesenji koncert grupe Consecration u Beogradu - u Božidarcu, 17. novembra u 21 sat!

foto: Aleksandar Zec
foto: Aleksandar Zec

Njihova muzika je nešto najuzbudljivije što možete čuti sa domaćih prostora iz domena čvršćih žanrova."

Tako kaže kritika. To pokazuje i publika.

 

Pripremajući šesti studijski album, Consecration prave pauzu sa radom u studiju i živim nastupom šetaju kroz celu diskografiju; sa svakog albuma izvlače poneku pesmu koja je obeležila prošlost: "Aux" (2005-2008), ".avi" (2007-2010), trilogija "Cimet" (2011-2013) – "Univerzum Zna" (2013) – "Grob" (2015). "Grob" je objavljen na vinilu za zagrebački Geenger Records i pobrao je sjajne reakcije medija i publike.

 

Ako prošlost diktira budućnost, "Tvin Piks" i "U Karkosi" su dva singla koji najavljuju novi materijal. Radni naziv za šesti album je "Plava Laguna".

Uz specijalno osvetljenje i prilagođen razglas, publika Vračar Rocks-a će biti u prilici da intenzivnije doživi ovaj bend, čak iako ih je već gledala u ovom kultbom beogradskom prostoru.

 

Sa grupom Consecration nastupiće i Hill - duo osnovan u Beogradu 2015. godine. Čine ga Darko Marinković (bubnjevi) i Aleksandar Apostolovski (bas i sintisajzeri). Muzika koju stvaraju temelji se na stoner i sludge zvuku sa primesama noise, drone i psychedelic elemenata.

 

Ulaznice po promotivnoj ceni od 500 dinara dostupne su u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat).

makonda-tracker