sjajne vesti

Skorpionsi najavili novi album pred beogradski koncert

0

Nemačka hard rock grupa Scorpions odlučila je da obraduje mnogobrojne fanove širom sveta izdanjem Born To Touch Your Feelings, na kome su sakupili svoje najlepše kompozicije sporijeg ritma iz ozbiljnog i velikog muzičkog opusa.

foto: Promo
foto: Promo

Naslov Born To Touch Your Feelings, ujedno je zvanični kredo benda koga čine Klaus Majne, Rudolf Šenker, Matijas Džabs, Pavel Makivoda i Miky Di (bivši bubnjar grupe Motörhead).

 

- Značenje naših balada je uvek višeslojno, zato nije iznenađenje da pesma kao što je Wind Of Change prihvaćena sa euforijom na ovogodišnjoj turneji po Americi. Fanovi ovu pesmu više ne povezuju sa padom berlinskog zida i gvozdene zavese, već je povezuju sa trenutnom situacijom, željom za promenom, nadom za svet bez nuklearnih pretnji i građanskih ratova kao i molbom za mir - objašnjava Klaus Majne.

 

- Decenijama nas fanovi povezuju sa velikim baladama kao što su Send Me An Angel, Still Loving You i Holyday. A to je vredno poštovanja - kaže Matias Džabs. Tokom osamdesetih, Francuzi su bili toliko opčinjeni hitom Still Loving You(1984), da su masovno davali deci ime Sly (po prvim slovima pesme)!


Uz poznate lagane hitove iz prošlosti, na albumu Born To Touch Your Feelings, Scorpions, su redefinisali svoje muzičko nasleđe sa tri nove balade, za koje članovi benda iskreno veruju da su blaga koja treba otkriti -Gypsy Life, Eye Of The Storm, When The Smoke Is Going Down. Tu su takođe i Melrose Avenue, kompozicija koju je autor Džabs posvetio čuvenoj aveniji u Los Anđelesu, kao i duboko emotivna ljubavna izjava “Always Be With You” koju je napisao Rudolf Šenker.

 

 

 

makonda-tracker