novo

Psihomodo Pop objavio dvostruki živi album

0

Na novom izdanju 'Live Unpljugd 2 Gavella' na dva CD-a i DVD-u su snimci nastali na trodnevnom 'unpljugd' spektaklu održanom u zagrebačkom pozorištu "Gavella" tačno 20 godina posle prvog pojavljivanja na istom mestu.

foto: Promo
foto: Promo

Ova luksuzno opremljena poslastica donosi najveće hitove Psihomoda u akustičnom izdanju, što je pod originalnim nazivom ‘unpljugd', već godinama uspešan live alter ego benda.

Trodnevni koncerti održani pre dve godine u "Gavelli" rasprodati su vrlo brzo po puštanju ulaznica u prodaju. I to je samo potvrdilo kultni status zagrebačkih rokera. Osim stare publike, Psihomodo Pop je novim hitovima kao što su 'Donna', 'Bejbi' ili 'Ona ludo pati' (sa poslednjeg studijskog albuma 'Čiribu, čiriba') pridobio i nove, mlađe generacije, a na ovim koncertima i te su pesme premijerno i vrlo uspešno doživele 'unpljugd' tretman.

'Natrag u garažu', 'Telegram Sam', 'Ramona', 'Kad sam imao 16', 'Frida' su žestokim rifovima digli publiku na noge i bili uvertira u ostatak večeri. Na sceni su uz Psihomodo bile i odličan hor Mozartine, a utisak je pojačala osiječka glumica Ivana Vukičević sa marionetom – Tužnim lutkom.

Elegantan dizajn omota i deo fotografija uradio je beogradski autor Borislav Pešić Blagoja. Uz njegove, na omotu su i fotografije Tomislava Jagara.

Svirku su sva tri dana odlično upotpunili prateći vokali - Napalm Djevice Nove Generacije (Tena Vodopija, Mateja Mihovec, Martina Geber i Petra Kožar), zajedno sa duvačkom sekcijom koju su činili Darko Sedak Benčić (truba), Oliver Ereš (saksofon), Mario Magaš (truba) i Ivan Mučić (trombon).

Bombastična petorka: Davor Gobac (gitara, vokal), Tigran Kalebota Tigi (bubnjevi), Smiljan Paradiš Šparka (bas, prateći vokal), Vlatko Ćavar Brada (gitara, prateći vokal), Jurij Novoselić Kuzma (saksofon, klavijature, harmonika, udaraljke) su uverili da, kao retko koji bend na sceni, ne zvuče ništa manje žestoko u akustičnom izdanju nego u električnom. Snimak koncerata na dva CD-a i DVD-u to potvrđuje.

Govoreći o tim koncertima, Gobac i Tigi su stavili tačku na još jedan od vrhunaca karijere:

“Znate kaj, toliko sam emotivan da vam nemam kaj ni za saopčit. Ovo je bilo katarzično iskustvo, nakon dvadeset godina ponovo u kazalištu, osjetiti tu bliskost s publikom, podijeliti s njima emocije… Kao klinci smo znali nastupat u manjim klubovima, ma kaj, u rupama, gdje nam je publika bila na pol metra od nas, al’ ovo je drugo, mogli smo rezati emocije nožem. Hvala vam svima što ste nam ovo omogućili,” rekao je Davor Gobac.

“Ovakvi koncerti su nešto posebno. Sve je naizgled mirnije, ali istovremeno energija koja kola je stoput jača od one u velikim dvoranama. Drago mi je da i dalje možemo napraviti ovakav koncert i da na njemu uživaju svi, od onih koji su odrasli s nama do onih koji su tek prije koji dan otkrili našu glazbu,” kaže Tigran Kalebota.

2CD/DVD izdanje „Live Unpljugd 2 Gavella“ je u prodaji, a ima ga i na Deezeru

makonda-tracker