omaž

23 godine bez Milana Mladenovića: Koncert autentičnog EKV tribute benda - grupe KRUG

0

Tradicionalno u Božidarcu i ove godine - 3. novembra, u 21 sat počeće koncert posvećen legendarnom beogradskom bendu.

foto: Promo
foto: Promo

Milan Mladenović (21.09.1958 - 05.11.1994) je ostao simbol jednog vremena, autentični predstavnik zdravog rokenrola, koji se izrodio iz nezdravih društvenih i političkih okolnosti. Milan i EKV su simbol mnogih generacija, a sećanje na njega ne bledi.

Tradicionalno, Vračar Rocks u Centru za kulturu Božidarac i ove godine novembarski program započinje upravo koncertom koji slavi lik i delo Milana Mladenovića i grupe EKV, koncertnog autentičnog EKV tribute benda, grupe Krug. Nastup je zakazan za petak, 3. novembar.

Mnogo je tribute bendova koji svoj rad posvećuju grupi EKV, ali jedan je zvanični EKV tribute. Grupa Krug već duže od decenije osvežava sećanje na uvek aktuelne pesme EKV-a, a među članovima ovog sastava su i oni koji su upravo sa Mladenovićem delili binu.

- U centru za kulturu Božidarac održaćemo koncert u znak sećanja na ovaj kultni bend i njegove članove koji su nas prerano napustili. Motiv nam je da damo doprinos u očuvanju sećanja na Vda, Milana, Bojana, Margitu i da, iako svesni njihove potpune nezamenljivosti, pružimo mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli EKV da čuju uživo, da deo tog duha osete na koncertu u našem izvođenju muzike koju svi volimo. Nastupe doživljavamo kao privilegiju - da sa gostima na bini, prijateljima i publikom podelimo našu fascinaciju sa svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama - kažu članovi grupe Krug.

 

 

 

makonda-tracker