izvorno

Danica Krstić promoviše prvi album

0

Mlada umetnica danas je u Kamenoj sali Radio Beograda okupljenim novinarima i kolegama predstavila svoj album-prvenac pod nazivom „Pod gorom se šetalo devojče“.

foto: Promo
foto: Promo

O Daničinom vanrednom talentu govorili su njeni saradnici, iskusni muzičari – šef narodnog orkestra RTS-a Vlada Panović, istaknuti solista narodne muzike Merima Njegomir, kao i direktor PGP RTS-a, kompozitor Vladimir Graić.

 

Svi su složni u tome da je Danica Krstić u današnje vreme retka pojava na kulturnoj sceni Srbije – spoj talenta, rada, mladosti i lepote. Njen glas budi emocije, a nesvakidašnji muzički izbor ove mlade devojke pruža nadu da će srpska tradicionalna muzika imati predstavnike i u godinama koje dolaze.

 

foto: Promo

Danica je uživo otpevala tri pesme sa albuma: Pod gorom se šetalo devojče – naslovnu numeru, čiji je kompletan autor Vlada Panović, Ne donosi bele ruže i Jesi l’ čuo mili rode.

 

Kao posebnu muzičku poslasticu, Krstićeva je sa svojim koleginicama sa Fakulteta muzičkih umetnosti izvela i Tri devojke zbor zborile, tradicionalnu pesmu iz spleta pesama kojim su ove devojke pobedile na festivalu u Rumuniji prošle godine.

 

foto: Promo

Danica je student treće godine etnomuzikologije, a sa nepune 22 godine iza sebe ima bogatu muzičku karijeru. Od šeste godine sa uspehom peva tradicionalnu srpsku muziku. Nastupala je i pobeđivala na brojnim festivalima, bila je pobednik RTS- ovog serijala “Šljivik” 2012, u kategoriji vokalnih solista, a 2015. se našla u finalu srpskog izbora za “Evrosong”.

 

Kruna dosadašnje karijere ove talentovane devojke je album u izdanju PGP RTS-a.


 

makonda-tracker