Prvi album grupe Fetish Beat

0
Fetish Beat je novo ime na domaćem i regionalnom muzičkom nebu, a frontmen grupe i autor celokupnog CD-a Sintetika je gitarista i pevač Branislav Anđelković

Fetish Beat na moderan i originalan način povezuju period nostalgičnih 1980-ih sa sadašnjim trenutkom. Njihov post new wave stil karakterišu česte promene ritma i muzičkih raspoloženja, od klaustrofobične rok numere Zid, preko mistične Snežne kraljice i pop-psihodelične Odakle dolazi leto, do emotivne atmosfere u numeri Kutija od cimetovog drveta, ili balade Prođe godina, u kojima melodičnost ima značajnu i neizostavnu primenu. Proživljena i jasna tekstualna poruka sa muzikom gradi harmoničan spoj, što je prava retkost za sastave i izvođače koji deluju u realističnim 2000-tim. Debitantsko albumsko ostvarenje Sintetika na kome se nalazi čak 21 numera, u realizaciji izdavačke kuće Hunter Music, najzad pruža priliku da se šira javnost upozna sa vanserijskim opusom Anđelkovića i saradnika.

Zvuk novog beogradskog benda Fetish Beat erodira arheološke emotivne slojeve, klizi jezikom preko ikonografije visokih štikli i mrežastog najlona, a njegova mračna poetika je apokaliptična objava budućnosti. Izvanredno odsviran i aranžiran, u visoko estetizovanoj produkciji Marka Nježića (ex-Vrooom, Bajaga i Instruktori), fantastično opremljen sa 44 strane fetiš-fešn fotografija docenta Vladimira Tatarevića i pariskog grafičkog studija After Moon, CD Sintetika, je jedan od najboljih i najcelovitijih autorskih projekata ovih prostora mnogo vremena unazad, a verovatno i unapred. Sintetika (što je ujedno i naslovna hit numera praštećeg rok zvuka) je definitivno album sa identitetom. Nešto drugačijeg senzibiliteta u odnosu na ostatak materijala, pesma Mrtav i beo koja zatvara album, omaž reditelju Živojinu Pavloviću, predodređena je da u sitne sate zaživi po beogradskim splavovima.

Album možete preslušati na adresi: http://www.huntermusic.rs/fetish_beat_mp3/av3.htm

Pogledajte spot za pesmu Devojčica:


makonda-tracker