noviteti

Poznati kantautor Dejan Marinković objavio novi CD za PGP RTS

0

Poznati pevač iz Beograda Dejan Marinković koji se proslavio u Poljskoj i na prostorima SAD objavio je još jedan CD za produkcijsku PGP RTS pod nazivom Jul u očima, čiji omot fizičkog izdanja veoma podseća na izgled nekadašnje Lp ploče.

foto: Promo
foto: Promo

Sve je u retro stilu, te podseća na godine mladosti koje je proveo u Beogradu.

 

Ovaj poznati kantautor Dejan Marinković se bavi muzikom od svoje sedme godine. Veoma rano je otkrio svoj talenat za pevanje, sviranje gitare i klavijatura, komponovanje muzike i pisanje tekstova.

 

Dejan je odrastao na Dorćolu. Od 1984. Do 1992. Je živeo u Poljskoj, gde su neke od njegovih pesama bile hitovi na televizijskim i radijskim stanicama. Od 1992. do 2017. je živeo u Mineapolisu, SAD, gde je snimio više pesama u Prinsovom studiu Pejzli park sa poznatom svetskom grupom ,,Toto''.

 

,,Kantautorskim radom se bavim od kada znam za sebe. Do sada sam snimio stotine svojih kompozicija. Sve su one moja deca, i kada bih mogao, sve bih ih izdao u jednom albumu. PGP-RTS je jedina nacionalna diskografska kuća, i s' obzirom da je moj album ambiciozan, sa primesama džeza, a PGP drži do kvaliteta, logično je bilo da prvo njima ponudim materijal, i na moje zadovoljstvo su ga prihvatili. : izjavio je Dejan i dodao ,,Želeo sam da se na albumu nađe 20 mojih kompozicija, ali su mi u PGP-u rekli da to nije komercijalno, pa sam 6 od njih morao da eliminišem, a ponajviše mi je žao što se na albumu nije našla balada: ,,Na granici'', i mnogi su mi zamerili zbog njenog izostanka. Sve u svemu, veoma sam zadovoljan postignutim. Nadam se da će i publika prepoznati taj trud.''.

 

Dejanove pesme ,,I Wish That You Were Here'' i ,,Gdy zapada noć'' su bile broj jedan u najpopularnijem evropskom muzičkom časopisu - Bravo 37 nedelja. U martu 2015. Dejanova pesma ,,I Wish That You Were Here'' je proglašena za najbolju pop kompoziciju na takmičenju ,,Nagrade muzičke akademije u Los Anđelesu. Ova pesma je izabrana i proglašena za najbolju među hiljadama kompozicija iz cielog sveta. U aprilu 2016. Dejan Marinković je proglašen za najboljeg umetnika nedelje od strane popularnog francuskog radija - CETA.

makonda-tracker