White Lies dolaze u Beograd

0
Koncertna agencija Long Play dovodi prvi put u Beograd i Srbiju White Lies, trenutno jedan od najperspektivnijih bendova Velike Britanije i svetske scene, za koncert 2. decembra u velikoj dvorani Studentskog kulturnog centra.
Foto: Steve Gullick
Foto: Steve Gullick

Bend iz zapadne četvrti Londona Ilinga podigao je pre tri godine veliku prašinu i skrenuo pažnju na sebe kritike i publike u Britaniji posle svega nekoliko nastupa i bez zvaničnog izdanja iza sebe.

Krajem 2008. godine usledili su prvi hit singlovi Unfinished Business i Death, a potom podjednako uspešni To Lose My Life i Farewell to the Fairground. Sva četiri hita našla se i na debitantskom CD albumu To Lose My Life..., koji je objavljen u januaru 2009. godine odmah izbio na prvo mesto britanske top liste albuma, ispred konkurenata kakvi su Lejdi Gaga ili Kings of Leon.

- I pored svih sumornih objava ubistava, smrtnosti i gubitka, ovo je ekstatično slušanje, snažna muzika za žurke - kaže o debiju White Lies uticajni britanski muzički časopis NME, koji pored ocene 8/10 udeljuje i stihovima benda epitet: Nik Kejv  sreće Edgara Alana Poa!

White Lies svoj debitantski album su napravili sa zvukom po uzoru na gotik-dens bendove iz osamdesetih kao Depeche Mode. Stihovi su mračni kao njihova muzika, više slomljenog srca nego romantični, izražavaju strah umesto besa...White Lies možda u stvari imaju potencijal da stvore neke od najvećih plesnih hitova u predstojećim godinama. Videćemo... - ocenjuje BBC.

Sundey Times albumu daje četiri od pet zvezdica, iako primećuje da White Lies zvuče malo previše kao Editors ili Joy Division.

- Nisu sve naše pesme o umiranju! Mislim čak da je priroda naše muzike uglavnom kontrast naspram stihova. Mislim da je dosta naše muzike skoro euforično i da podiže - kaže pevač i gitarista Hari Mekvi.

Za svega tri godine postojanja Mekvi, basista Čarls Kejv i bubnjar Džek Lorens-Braun  imali su nastupe kakve drugi bendovi mogu samo sanjati. Bili su u kultnoj muzičkoj emisiji Later... with Jools Holland, svirali su na velikim festivalima Oxegen, T in the Park, Glastonbury, Isle of Wight, Lollapalooza... Bili u popularnim američkim šou programima Last Call with Carson Daly i Late Show with David Letterman... kao predgrupa Kings of Leon na turneji po SAD i Coldplay-u u Britaniji...  Sada im kao predgrupi predstoji nastup na koncertu Muse na londonskom Vembliju 11. septembra.

Long Play će ulaznice za koncert White Lies pustiti 20. septembra, kada će biti poznata cena i način prodaje.

Pogledajte spot za Farewell To The Fairground:



Pogledajte spot za Death:



Pogledajte spot za To Lose My Life:



TAGOVI: koncertSKC
makonda-tracker