Novi album Iron Maiden

0
Petnaesti studijski album The Final Frontier Iron Maiden su objavili 13. Avgusta, a posredstvom Dallas Recordsa prodaje se i na našem tržištu.

Omot albuma The Final Frontier ilustrovao je Melvin Grant, a bend je fanovima omogućio besplatan digitalni mp3 download nove pesme El Dorado preko stranice www.ironmaiden.com.

Album je objavljen u nekoliko formata: standardni CD, dvostruki picture disc vinil i kolekcionarsko CD izdanje Mission Edition koje sadrži bonus sadržaj uključujući Director's Cut The Final Frontier videa, intervju sa bendom Mission Debrief, wallpapere, fotografije i ekskluzivnu igru Mission II: Rescue & Revenge.

Početkom 2010. godine u Compass Point studiju u Nasau su se ponovo udružili sa dugogodišnjim producentom Kevinom Caveman Širlijem da bi snimili album, a završno snimanje i miks su obavili u Los Anđelesu. Compass Point Studio im je poznat od ranije jer su tamo snimljeni albumi Piece Of Mind (’83), Powerslave (’84) i Somewhere In Time (’86). Pevač Brus je povodom toga rekao:

- Studio je imao istu vibraciju i ostao je tačno onakav kakav je bio i 1983. godine, apsolutno se ništa nije promenilo! Čak i razbijeni prekidač u uglu, isti tepih, sve, u stvari je bilo pomalo zastrašujuće. Ipak smo se osećali opušteno u tako poznatom okruženju i mislim da to može da se oseti u muzici i atmosferi albuma.

Turneju Final Frontier započeli su sa 25 nastupa u velikim gradovima SAD i Kanade. U Evropi su počeli u Dablinu 30. jula, a nastavili na festivalima i stadionskim nastupima.Basista i osnivač Stiv Haris kaže:

- Izuzetno smo uzbuđeni zbog ove turneje. Mislim da će se fanovima dopasti nova pozornica i light show. Eddie se pomalo promenio za ovu turneju i verovatno je najžešći od svih nas.

TAGOVI: Novi album
makonda-tracker