Filharmonijski pandemonijum

Počinje prodaja ulaznica za kamernu scenu Beogradske filharmonije

0

Posle zanimlјivih priča o velikim kompozitorima otkrivenim iz njihovih pisama, Beogradska filharmonija predstavlja pet novih programa pod neobičnim nazivom Pandemonijum.

foto: promo
foto: promo

Dela koja se nalaze u ovom ciklusu, inspirisana su intrigantnim tekstovima i izvode se zajedno sa njima. Tako će filharmonijsku kamernu scenu muzičari ponovo deliti sa glumcima.

 

U “Pandemonijumu” će se čuti srpske premijere dela kao što su Fasada Vilijama Voltona (21. septembar), Frankenštajn !! HK Grubera (19. oktobar), Putovanje u Italiju Đovanija Solime (30. novembar), zatim i svetska premijera Sokrata Ijana Vilsona (11. januar 2018.) Ciklus zatvara jedino delo koje je već poznato našoj publici, i danas revolucionarna, Priča o vojniku Igora Stravinskog (5. april 2018).

 

Sala Beogradske filharmonije će u “Pandemonijumu” poprimiti atmosferu kabarea u kojem će se mešati razni stilovi XX veka od neoklasičnog, preko džeza, sinteze popa i folklornih prizvuka, do totalnog teatra koji objedinjuje igru, muziku i glumu.

 

Kompleti ulaznica su u prodaji od 4. septembra na biletarnici Beogradske filharmonije (Studentski trg 11), kao i onlajn, dok će ulaznice za pojedinačne koncerte biti u prodaji od 18. septembra 2017. “Filharmonijski pandemonijum“ održava se četvrtkom u sali Beogradske filharmonije, sa početkom u 19 časova.

makonda-tracker