muzička rapsodija

Velika Grejs Džons i Moderat spektakularnim koncertom otvorili 6. Dimensions

0

Muzička i modna ikona Grejs Džons sinoć je prvi puta u karijeri stala pred hrvatsku publiku u prepunoj pulskoj Areni na otvorenju 6. Dimensions Festivala i održala koncert za pamćenje.

foto: Borna Subota
foto: Borna Subota

 Energična 69-godišnja diva u Pulu je stigla s deveteročlanim bendom koji joj se pridružio na skoro 30 metara dugoj sceni koja je izrađena upravo za nju, a ujedno je i najspektakularnija produkcija koncerta u organizaciji Dimensions festivala do sada. Grejs je neko vreme publiku držala u iščekivanju dok se polako pripremala iza crnog paravana, a čekanje je opravdala čim je paravan iznenada pao, a diva zasjala na sceni u uskom kombinezonu s impesivnom zlatnom maskom ukrašenom perjem.

 

foto: Borna Subota

Pojavljivala se u raznim kostimima na nekoliko etaža pozornice, a izvela je i uobičajenu tačku sa hulahopom. Brojnim  obožavateljima priredila je spektakl kakav su očekivali; otpevala je svoj najveći hit "Slave to the Rhythm" koji je zapalio Arenu, a publici je dovikivala kako ih obožava i izrazila oduševljenje svojim dolaskom u Hrvatsku.

foto: Borna Subota

Nakon Grejs na scenu se popela berlinska elektro supergrupa Moderat, čiji je koncert bio jedinstvena prilika regionalnoj publici da ih posluša jer su upravo najavili prestanak rada tog projekta – poslednji koncert održaće ove subote u Berlinu. Moderat su poznati po zanimljivim vizualima koji njihovom besprekornom muzičom nastupu daju dramatičnost, a čini se da su pre svog definitivnog odlaska sa scene želeli publici prirediti koncert za pamćenje. Veče je započelo s koncertima The Kamaal Williams Ensembla, koji će nastupati i na samom Dimensions Festivalu, na The Beach pozornici, te Moses Boyd.

 

Pred nama su četiri duga dana festivala pa vredi podsetiti na izvrsne izvođače koji će nastupiti ovoga vikend na tvrđavi. Na omiljenoj dnevnoj pozornici The Beach u petak nastupaju Dam Funk live u 19:30, a u 17 sati Moses Boyd kojeg smo gledali u Areni na koncertu otvarenja. Zagonetni dance-rap izvođač iz Gane Ata Kak, a u petak ćemo ga gledati na glavnoj pozornici. Od velikih imena koja krase line-up u petak valja izdvojiti Alixa Pereza, Dopplereffekt live i Marcela Dettmanna. Subota je prepuna iznenađenja i odličnih nastupa. Domaći DJ Ilija Rudman u otvara glavnu pozornicu The Clearing, sastav Chui nastupa u dnevnoj varijanti na pozornici uz more, a Mungos Arenu će zatresti nastup “leđa o leđa” legendarnog Goldieja uz ANT TC1-a. Domaća izdavačka kuća PDV​ predstavlja domaće etikete na stejdžu The Ballroom, DJ pult preuzimaju Andrea Ljekaj​, Borut Cvajner​, Boris Bjelica Bebetto​, Mislav, Mario Kolonić Pytzek​ i Marko Dakovic Volster​. Nedjelja je rezervisana za prvu damu elektro scene Ninu Kraviz koja će main stejdž prepustiti jednom od najiščekivanijih izvođača Dimensions Festivala Jeffu Millsu.

makonda-tracker