uskoro

Metropoliten opera 2017/18. u Cinepless Ušće Shopping centru

0

Nova sezona direktnih prenosa opera stiže na bioskopsko platno Cineplexx

foto: Promo
foto: Promo

Šestu godinu zaredom, ljubitelji opere će moći da uživaju u direktnim prenosima opera iz Metropolitena u sezoni 2017/2018 u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center. Met uživo u visokoj rezoluciji je nagrađivani serijal koji repertoar Metropoliten Opere direktno prenosi u više od 2.000 bioskopskih dvorana, u 70 zemalja, širom sveta.

 

Nova sezona direktnih prenosa obuhvata 10 naslova i počinje 7. oktobra direktnim prenosom nove postavke Belinijeve „Norme” sa jednim od vodećih soprana na svetu, Sondrom Radvanovski u naslovnoj ulozi. Pored Belinijeve opere, nova izvođenja u sezoni 2017/2018 imaće Pučinijeva opera „Тoska” koja nam stiže u januaru naredne godine i Mocartova opera „Tako čine sve” koju ćemo slušati 31. marta.

 

Šesta sezona direktnih prenosa u Srbiji 18. novembra ove godine nam donosi prvo izvođenje opere „Anđeo uništenja” kompozitora Tomasa Adesa, dok će se sezona završiti 28. aprila naredne godine sa Met premijerom opere Žila Masnea “Pepeljuga”. Premijeru u visokoj rezoluciji imaće retko izvođena Rosinijeva „Semiramida“ sa fantastičnim skupom bel kanto zvezda koji 10. marta predvodi Anđela Mid u naslovnoj ulozi, kao i Verdijeva opera „Lujza Miler“ sa Sonjom Jončevom i Pjotrom Bečalom koju ćemo gledati 14. aprila. U okviru nove sezone direktnih prenosa, 14. oktobra ove godine, biće izvedena i Mocartova bajka „Čarobna frula“, prvo ostvarenje koje je prikazano uživo iz Metropoliten operske kuće u visokoj rezoluciji na bioskopskim platnima širom sveta.

 

Opera „Boemi“, najizvođenija opera u istoriji Metrolitena, se vraća na scenu 24. februara u klasičnoj produkciji Franka Zefirelija i Sonjom Jončevom u jednoj od vodećih uloga. U novoj sezoni, ljubitelji opere će imati prilike da uživaju u Donicetijevoj komičnoj operi „Ljubavni napitak“, koja nam stiže 10. februara.

makonda-tracker