dugo se čekalo

Njihovi fanovi sa nestrpljenjen čekaju novi album: Fu fajtersi objavili novi singl koji je oduševio publiku

0

Fu fajters su nas za korak bliže približili budućem novom albumu, novim singlom “The Sky Is A Neighborhood”.

foto: Promo
foto: Promo

 

Nakon odličnog prijema prethodnog singla i spota “Run” koji je nominovan za MTV video muzičku nagradu u kategoriji Mainstream Rock, Fu fajters su podjednako energični i u novom singlu, koji zvuči kao još jedna buduća stadionska himna benda.

 

Frontmen Dejv Grol tvrdi da je novi singl “zvučno najveća od svih pesama koje smo do sada snimili” . Kao i prethodni singl, “Run”, i The Sky Is A Neighborhood” će se naći na devetom po redu studijskom albumu benda, Concrete and Gold.

 

Nakon pedantnog rada na pesmi “The Sky Is A Neighborhood”, bend je shvatio da ona zaslužuje adekvatno ambicioznu vizuelnu prezentaciju, stoga je Grohl, uz pomoć direktora fotografije, Brandona Trosta, preuzeo i ulogu reditelja. Rezultat je kaledioskopski mini-epski sci-fi video rad, masivan poput audio predloška. To je sigurno jedan od najinteresantnijih spotova grupe, koja iza sebe ima višestruko nagrađivane muzičke spotove.

 

Inspirisani pesmom, Fu fajters su čak i na svom sajtu lansirali aplikaciju koja omogućava svakom njihovom fanu da uz pomoć telefona pretražuje sazvežđa na nebu. 

 

Fu fajters su najavili veliku američku turneju koja počinje 7.oktobra u okviru festivalu Cal Jam 17, na kome će se tokom 12 sati non-stop svirke na bini smenjivati poznati izvođači.

makonda-tracker