besplatni programi

Dvostruki početak Todo Mundo festivala

0

Mađarski sastav Viktoria Havay and Fakutya dvostrukim nastupom 24. juna otvoriće šesti World Music festival Todo Mundo u Beogradu, na kome su svi programi besplatni za posetioce.

 

 

foto: Promo
foto: Promo

Prvobitno planiran za Tašmajdanski park, nastup Viktoria Havay and Fakutya biće održan 24. avgusta (20.30) na letnjoj pozornici ispred Centra za kulturu Vlada Divljan, jer se taj prostor ispostavio kao podesniji za plesače iz benda.

Vrsni interpretatori muzike Čango Mađara – manjine naseljene na zapadu Rumunije, koja je zbog tolike udaljenosti od matice zadržala melodije u njihovom najizvornijem obliku – Viktória Havay and Fakutya će istog dana u 16:30 održati i kratki showcase nastup ispred zgrade Radio Beograda u Makedonskoj ulici, uz podršku Radio Beograda 202. Nastupe grupe je omogoćio Institut Balaši -Kolegijum Hungarikum.

 

U Tašmajdanskom parku, uvek sa početkom u 21h, 25. avgusta nastupa harmonikaš Lelo Nika, u duetima sa Bogdanom Rankovićem (klarinet, frula) i Aleksandrom Krčmar Ćulibrk (violina), 26. avgusta kontrabasista Nenad Vasilić, u triju sa Markom Živadinovićem (harmonika) i Andrejem Prozorovim (saksofon), a 28. avgusta gitarista Vlatko Stefanovski.

 

Festival Todo Mundo se održava uz podršku Centra za kulturu Vlada Divljan i u saradnji sa Gradskom opštinom Palilula i Open Air Cinema, u organizaciji promoterske kuće Longplay i Udruženja “Ring Ring”.


 

makonda-tracker