Partibrejkersi i Vrooom na Starim danima u Vranju

U okviru muzičkog programa manifestacije Stari dani u Vranju 21. avgusta nastupiće Partibrejkersi i Vrooom, DJ Flip, kao i vranjanski bend Jolly Jumper
0
1 / 7 Foto: Promo

Jedan od najpoznatijih i najuticajnijih domaćih rock bendova svih vremena Partibrejkers nedavno je objavio live album Krš i lom, koji je snimak koncerta iz beogradskog Doma omladine održanog 21. marta 2009. godine. Na ovom albumu se može čuti magija koju proizvode na svojim nastupima. Partibrejkers su institucija i bend koji je na najbollji mogući način preneo duh rock'n'rolla na naše podneblje.

Vrooom je od svog osnivanja 1998. godine objavio četiri albuma koja su naišla na nepodeljeno odobravanje kritike, a singlovi sa ovih albuma našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji i regionu, kao i na raznim kompilacijskim izdanjima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Francuskoj. Predstavljajući svoju muziku, Vrooom je nastupao u gotovo svim evropskim zemljama na potezu od Francuske do Bugarske, svirajući u najrazličitijim koncertnim prostorima – od underground klubova, do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala. Vrooom je tokom prošle pozorišne sezone izvodio poznate kompozicije Galta McDermota u sopstvenim aranžmanima u rekordno posećenoj predstavi Kosa, beogradskog Ateljea 212. Bend trenutno priprema novi album koji će biti objavljen 1. decembra ove godine.

DJ Flip (Filip Milošević) je prepoznat kao akter regionalne scene koji istražuje nove tendencije elektronske muzike i hibride rock kulture kroz svoje DJ setove u klubovima i na festivalima, emisiju Idemo na Mars na radiju B92 i nekoliko autorskih izdanja za domaće izdavače i sopstvenu etiketu Indietronic. Od prošle sezone je portparol EXIT festivala, voditelj TV emisije EXIT u pokretu (RTS), osnivač je aktivističke organizacije KRIO (bahatoparkiram.com, Zelena Gerila), a trenutno sprema materijal za višečlani elektro-rock sastav koji bi trebalo da mu bude najozbiljniji projekat do sada.

Muzički deo manifestacije Stari dani u Vranju biće održan od 19. do 22. avgusta na platou pored Doma kulture u Vranju, a ulaz je besplatan.

makonda-tracker