Promocija Velikogospojinskih dana na Adi Ciganliji

0
Turističko-kulturna manifestacija Velikogospojinski dani u okviru koje će u Novom Bečeju nastupiti Bajaga i Instruktori, Vlada Divljan, Eva Braun, Delča, Željko Samardžić i Hari Mata Hari, predstaviće se Beograđanima 8. avgusta specijalnim programom na Adi Cig

Na samom ulazu u Adu Ciganliju, kod česme, Novobečejci će predstaviti deo atmosfere Velikogospojinskih dana, manifestacije koja se održava od 26. do 29. avgusta. Beograđani će imati priliku da degustiraju riblju čorbu alasa sa Tise, čuvene banatske štrudle i da se provozaju kočijama po Adi.

Na Velikogospojinskim danima prvi u nizu besplatnih nastupa za posetioce 27. avgusta od 21 čas imaće pevač zabavne muzike Željko Samardžić. Rok veče sledi 28. avgusta, najpre od 19:30 sati nastupom Milana Delčića-Delče, a od 21čas nastupa kultna gitar pop grupa Eva Braun čiji je povratnički album Playback najavljen za jesen. U trenutku kada se navršava trideset godina beogradskog novog talasa, nikako ne treba propustiti nastup bivšeg člana kultnih Idola Vlade Divljana, koji sa svojom Nevladinom organizacijom izlazi na binu od 22 sata. Posle njih od 23:30 časova izlaze glavne zvezde večeri Bajaga i Instruktori, koji dolaze u Novi Bečej u sklopu mamutske turneje povodom četvrt veka benda, koja je počela još prošlog proleća u Severnoj Americi.

Sledeće večeri, 29. juna od 19:30 sati stiže neočekivano zadovoljstvo u vidu popularnog budimpeštanskog sastava Republic, koji meša rok i mađarske folk motive, a zatim će od 21 čas nastupiti pop grupa Hari Mata Hari predvođena pevačem Harijaem Varešanovićem.

Domaćini najavljuju da će tokom Velikogospojinskih dana posetioci moći da uživaju u takmičenju u kuvanju roblje čorbe, tamburaških bandi i etno bazara, a tu su još i smotra paradnih zaprega, revija borilačkih sportova, Velikogospodinsko bdenije u Manastiru na Tisi i drugi programi.

Više informacija na strani: www.novibecej.rs/pages/program.

makonda-tracker