punom parom

Vredno radi i u vrelim danima: Bilja Krstić ima velike planove za ovo leto

0

Umetnica kaže kako za pesmu ne postoji poseban trenutak jer su svi takvi te tako muzičari gotovo da i ne odmaraju.

foto: Promo
foto: Promo

Radosna je jer ima puno nastupa ovog leta, ali i poziva za koncerte u gradovima gde je do sada nisu čuli uživo.

 

- Koncertnih aktivnosti u julu mesecu bilo je puno. Pomenula bih nekoliko sjajnih festivala i gostovanja. Kulturno leto u Bijeljini a već sutradan koncert u Obrenovcu koji je bio i jedini koncert u Srbiji toga meseca. Svi ostali nastupi bili su u regionu. Banja Luka nas je pozdravila i slušala na tvrđavi Kastel u okviru Festivala Srpskog folklora a koncert je bio izuzetno posećen . Posebno sam ponosna što je u publici bilo puno mladog sveta. To i jeste čar mog rada i zadovoljstvo jer uviđam da se mladi okreću i slušaju tradicionalne pesme uviđajući značaj i trajanje koje svedoči o kvalitetu - kaže Bilja Krstić.

foto: Promo

Orkestar Bistrik i ona imali su veoma napornu sezonu i promovišu svoj novi album Svod ali se raduju svakom novom nastupu i mogućnosti da njihova pesma stigne do svakog čoveka u Srbiji i šire.

 

- Jedan od najlepših koncerata ovog leta održali smo u Beranama u Crnoj Gori. Ambijent je bio fantastičan a publika nas je zadržala još puna dva sata nakon koncerta. Pevali smo, pričali , slikali se i sređivali i delili utiske.Pre neki dan smo stigli iz Bara gde smo na Trgu, šetalistu Kralja Nikole održali koncert na kome je publika pevala sa nama i pesme sa novog albuma Svod, ali i dobre naše starije pesme koje su neizostavni deo repertoara kao što su Jovano Jovanke i Puče puška - nastavlja umetnica govoreći sa puno entuzijazma.

 

foto: Promo

Ovih dana Bilja Krstić i orkestar Bistrik lagano finalizuju montažu novog spota za pesmu Jonje, jonje koja se već izdvojila među novim pesmama. Ne samo kod nas, već i na svetskim top listama World music scene. Kadrovi za ekranizaciju ove stare pesme, koja nosi dobar ritam i lepu vibraciju, snimani su u prelepim predelima okoline Negotina.

 

Već 11 avgusta Bilja Krstić nastupiće u Fruškogorskim manastirima na Festivalu Majke Angeline. a od septembra pevaće i u Budimpešti, zatim na Mokranjčevim danima a u fazi je pregovora oko nastupa u inostranstvu u gradovima u kojima još nije pevala a gde naši ljudi ali i stranci rado vole da čuju njene i pesme orkestra Bistrik koji je u prošloj godini proslavio 15 godina postojanja a umetnica 40 godina muzičke karijere.

 

makonda-tracker