zvuci koje ćete pamtiti

Piano Summer: Leto i muzika su uvek savršen odabir!

0

Najkvalitetniji festival klasične muzike u Jugoistočnoj Evropi ove godine, Piano Summer 2017, počinje svečanim otvaranjem na kojem nastupa najveća violončelistkinja današnjice, Natalija Gutman i njen trio.

foto: Promo
foto: Promo

Festival Piano Summer 2017 održava se u Domu vojske u Vranju od 1.-18. avgusta i u četvrtoj sezoni svog postojanja okupio je neka od najvećih imena klasične muzike današnjice - Gulsin Onay (Turska), Michael Leslie (Australija), Goran Jurić i Sandra Vučenović Schnabel (Hrvatska), Claudio Carbo Mantaner (Španija), Nino Gurevič (Gruzija), Caesar Yuwono (Indonezija), Satoko Mimura (Japan), Dimitri Romanov (Rusija), Biljana Gorunović, Miroslav Pavlović i Solisti Di Sud (Srbija) i mnogi drugi.

 

Ovogodišnji festival obuhvata i večeri turske i španske klasične muzike, kao i veče posvećeno delima jednog savremenog srpskog kompozitora - Ivana Jevtića.

 

Ulaz na sve nastupe je besplatan, i to predstavlja jedinstvenu priliku za publiku iz Srbije i regiona da posete Vranje i prisustvuju koncertima umetnika svetske klase, čije ulaznice na velikim svetskim scenama koštaju basnoslovno.

 

Pored koncertnog dela, festival Piano Summer jedinstven je na našim prostorima i po svom edukativnom aspektu - serijalu master klasova koje drže veliki umetnici.

makonda-tracker