Koncert u čast Elvisa Prislija na jesen u Londonu

0
Povodom sedamdeset pet godina od rođenja Elvisa Prislija 12. septembra u londonskom Hajd parku biće održan koncert, a u novembru će biti objavljen i album Viva Elvis sa njegovim najvećim hitovima u novim verzijama

Drugi program Bi-Bi-Sijevog radija direktno će prenositi koncert pod nazivom Elvis zauvek, a kako su najavili organizatori, na njemu će neka od najvećih imena pop i rok muzike izvesti Elvisove hitove.

Ista radio stanica organizovala je u septembru prošle godine koncert u čast grupe Abba na kojem su, pored ostalih, nastupili Kajli Minog i Beni Anderson iz legendarnog švedskog benda.

Zanimljivo je da će u novembru povodom seamdeset petog rođendana kralja rokenrola biti objavljen i album Viva Elvis, na kome će se naći njegovi poznati hitovi u dorađenim, digitalnim verzijama. Izbor pesama na baziran je na istoimenom mjuziklu koji je ranije ove godine lansiran u Las Vegasu. Producent Erich van Tourneau kaže da je cilj pomenutih digitalnih intervencija na snimcima bio da pokažu kako bi te pesme zvučale kada bi ih Elvis izvodio danas.

- Pokušali smo da ponovo prizovemo dušu i duh Elvis Prislija, ali i da izgradimo jedan spoj između njegove muzike i budućih generacija fanova.

Više informacija o ovom projektu možete da pronađete na adresi: VivaElvis.com.

makonda-tracker