Beogradska filharmonija na turneji u Italiji

Beogradska filharmonija je od 20. do 25. jula gostovala na tri letnja festivala u Italiji, u gradovima Basano del Grapa, Modena i Ravelo.
0
1 / 4

Među zidinama tvrđave Ecelini, u Basanu del Grapa, pred više od 800 ljudi Filharmonija je 21. jula sa legendom italijanskog violinizma Utom Ugijem i kanadskim dirigentom Mišelom Brusoom, izvela Vagnerovu uvertiru Majstori pevači i Violinski koncert i Četvrtu simfoniiju Čajkovskog. Na samo nekoliko desetina kilometara od rodnog mesta Stradivarija, Uto Ugi je na jednoj od njegovih najstarijih i najvrednijih violina ostavio publiku bez daha svirajući Čajkovskog. Nakon što je u dva navrata prekinuo ovacije publike čiji je očigledno miljenik, da bi pohvalio fantastični orkestar Beogradske filharmonije, Uto Ugi je na bis odsvirao i Paganinijevu Fantaziju. Ovaj koncert je održan u okviru festivala Muzičko leto, na kome tokom dva meseca u regionu gostuju muzičari iz 19 zemalja, u okviru 400 muzičkih, plesnih i pozorišnih događaja. 

U četvrtak, 22. jula, Beogradska filharmonija je sa istim dirigentom, solistom i programom, nastupila u Modeni, u mondenskom ambijentu vile Meridiana. Iz rodnog grada Pavarotija i mesta u kome se nalazi fabrika Ferarija, Filharmonija je otputovala u Ravelo, primorski grad na jugu Italije.

Beogradska filharmonija završila je sa velikim uspehom turneju u Italiji 24. jula koncertom na međunarodnom festivalu u Ravelu, na veličanstvenom vidikovcu Vile Rufolo. Na jednom od festivala sa najdužom tradicijom u Italiji, Beogradska filharmonija je sa legendarnim violinistom Utom Ugijem i dirigentom Mišelom Brusoom izvela dela Vagnera i Čajkovskog. Posle gromoglasnog aplauza i stojećih ovacija koje su usledile posle prvog dela koncerta, publika na žalost, zbog kiše koja je počela, nije uživala u izvođenju simfonije. Festival u Ravelu, u kome je gotovo nemoguće pronaći smeštaj u to vreme, posećuju pripadnici svetskog džet-seta, od kontroverznog Olivijera Toskanija, fotografa i dizajnera Beneton kampanja do mnogih filmskih zvezda.

Tri koncerta Beogradske filharmonije, u okviru turneje u gradovima Basano del Grapa, Modena i Ravelo, ispratilo je oko dve i po hiljade posetilaca.

makonda-tracker