maNga u Beogradu

0
Popularna turska grupe maNga održaće besplatan koncert u organizaciji MTV-a na Novom Beogradu u okviru Teatra na Savi 29. jula u 19 časova, na kome će nastupiti i beogradski sastav Zemlja Gruva!

maNga je alternativni bend iz Turske koji u svojoj muzici spaja uticaje hip hopa, rocka i tradicionalnih turskih melodija iz Andolije. Bend je 2009. godine dobio dve MTV nagrade, za najbolji turski bend i Best European Act na dodeli MTV Europe Music Awards 2009. Ove godine predstavljali su Tursku na pesmi Evrovizije u Oslu sa pesmom We Could Be The Same, sa kojom su zauzeli drugo mesto.

Inače, maNga je nastala 2001. godine a veću pažnju javnosti skrenuli su na sebe pobedom na takmičenju Sing Your Song. Tada ih je zapazio menadžer Hadi Elazzi (GRGDN), koji im je obezbedio ugovor sa Sony Music-om i objavljivanje prvog albuma koji je 2004. godine u Turskoj postao instant hit. Bend je sarađivao sa velikim brojm poznatih turskih muzičara i do sada su objavili tri studijska albuma. Za film Sınav snimili su muziku a pesma Bir kadın çizeceksin našla se u video igri FIFA 06. Nastupali su na velikom broju festivala širom Evrope među kojima su i Rock'n Coke i Sziget festival, a 2008. godine i u Vembli areni u Londonu kao podrška turskom pevaču Tarkanu.

Pogledajte njihov nastup na Evroviziji u Oslu sa pesmom We could be the same:


makonda-tracker