DVD sa koncerta Radeta Šerbedžije i Miroslava Tadića u prodaji

0
U Jugotonovim prodavnicama u prodaji je DVD izdanje koncerta Radeta Šerbedžije i Miroslava Tadića
foto: promo
foto: promo

Imam pesmu za tebe je naziv koncerta koji su Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić održali 23. decembra 2008. godine u prepunoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Tom prilikom predstavili su svoj prvi zajednički album, koji se pokazao kao jedan od najboljih projekata kako na hrvatskoj, tako i na srpskoj muzčkoj sceni.

Posetioci koncerta mogli su da uživaju u obradama tradicionalnih makedonskih numera (Zajdi, zajdi jasno sonce, Eleno kerko, Eleno, Izlezi vido,..) romskih (Pilem, pilem, Verka Kaluđerka, Čočoro,..) i ličkih pesama (Aoj Liko), ali i u vrhunskim delima Arsena Dedića (Moderato Cantabile, Tvoje nežne godine, Ne daj se Ines,..). Na koncertu su takođe izvedena i autorska dela Radeta Šerbedžije i Miroslava Tadića kao što su Vinkovci, Filipa Kljajića 32, Do poslednjeg daha, Priča iz Londona, kao i naslovna pesma Imam pesmu za tebe. Publika je mogla da uživa i u pesmi Tiho noći, vojvođanskoj baladi za koju je stihove napisao Jovan Jovanović Zmaj.

Uz svetski poznatog glumca i vrhunskog gitaristu, koncert su uveličali i gosti: violončelista April Guthrie, Momo Nikolić, Maja Posavec, Jure Ivanušić, Livio Morosin Band, Martina Vrbos, kao i Vanja, Danilo i Lucija Šerbedžija.

Ovo izdanje nalazi se u prodaji u Jugotonovim prodavnicama u Beogradu i Subotici.

makonda-tracker