Mirko Luković: Turneja na jesen

0
Nakon dva albuma i šest spotova sa grupom RARE, Mirko Luković singlom Divlji najavljuje svoj prvi solo album pod nazivom Gola voda, a na jesen kreće na turneju po regionu

Na albumu Gola voda Mirko je producent kao i autor svih pesama i tekstova. Album je prošaran raznim zvucima i po žanru varira od tvrdih plesačkih klupskih ritmova do fanka i roka. Mirko ga definiše kao trip-pop. Ceo album je na srpskom jeziku i njegovo izdanje se očekuje na jesen.

Spot Divlji režirao je Andrija Dabić, a pored Mirka u njemu se još pojavljuje i kultna beogradska manekenka Maja Atanasijević, poznatija kao Zipa Yoma.

Pogledajte spot:

Koncertna turneja Mirka Lukovića po regionu planirana je na jesen, za period nakon izdanja albuma i drugog singla, a sve informacije vezane za booking biće dostupne uskoro na web sajtu www.mirkolukovic.com.

Pored aktuelne pesme, Divlji i rada sa grupom RARE, Mirko je publici poznat kao producent i autor primenjene muzike za TV serijal Mile protiv tranzicije, kao i za mnoge reklamne kampanje, performanse i modne revije.

Od saradnji sa drugim umetnicima, kao kompozitor, tekstopisac ili producent, najpoznatije su one sa Anom Stanić (Udahni me), Madame Piano, Mišom Relićem, Ivanom Nikodijević (Operacija trijumf), Aleksandrom Nikolićem…

makonda-tracker