Manga i Zemlja gruva na besplatnom MTV koncertu

0
MTV sa ponosom najavljuje koncert turske grupe Manga i beogradskog sastava Zemlja Gruva na Novom Beogradu, 29. jula u 19 časova, u Teatru na Savi

Beograd će uskoro posetiti turski sastav Manga, dvostruki dobitnici MTV nagrada i ovogodišnji predstavnici Turske na pesmi Evrovizije. Bend će 29. jula u Beogradu održati besplatan koncert na Novom Beogradu, u Teatru na Savi, koji MTV organizuje u saradnji sa opštinom Novi Beograd. Na koncertu će pored sastava Manga nastupiti i beogradski benda Zemlja Gruva, a ulaz će biti slobodan.

Manga je alternativni bend iz Turske koji u svojoj muzici spaja uticaje hip hopa, roka i tradicionalnih turskih melodija iz Andolije. 2009. godine bend je dobio dve MTV nagrade, za najbolji turski bend i Best European Act na dodeli MTV Europe Music Awards 2009. Godinu dana kasnije su sa pesmom We Could Be The Same predstavljali Tursku na pesmi Evrovizije u Oslu gde su zauzeli drugo mesto. Manga je nastala 2001. godine, a veću pažnju javnosti skrenuli su na sebe pobedom na takmičenju Sing Your Song. Tada ih je zapazio menadžer Hadi Elazi, koji im je obezbedio ugovor sa Sony Musicom i objavljivanje prvog albuma koji je 2004. godine u Turskoj postao instant hit. Bend je sarađivao sa velikim brojm poznatih turskih muzičara i do sada su objavili tri studijska albuma. Za film Sınav su snimili muziku a pesma Bir kadın çizeceksin’ našla se u video igri FIFA 06. Nastupali su na velikom broju festival širom Evrope među kojima su i Rock'n Coke i Sziget festival. Pre dve godine su nastupili u Vembli areni u Londonu kao podrška turskom pevaču Tarkanu.

makonda-tracker