šta ćemo čitati ove jeseni

Nagrađujemo čitaoce: Story vam poklanja knjigu Nebojše Tatomira - Anđelov dodir

0
Story svojim vernim čitaocima nudi priliku da osvoje roman "Anđelov dodir".
foto: Promo
foto: Promo

Večna borba dobra i zla i vera da dobro uvek pobeđuje, jedna je od večnih insipracija mnogih stvaralaca. Ako se tome doda i vera u neku višu silu, kao i postojanje života posle smrti, dobija se okosnica romana Nebojše Tatomira "Anđelov dodir". Glavni junak, uhvaćen u koštac sa privatnim i poslovnim problemima, jedini spas nalazi u samoubistvu. Autor veoma vešto stvara čitavu priču o prolaska duše samoubice kroz krugove pakla, ali i spoznaju da samo za ovakav greh ne važi pokajanje. Ipak, kako Tatomir piše, svako od nas ima svog anđela čuvara koji može da nam pomogne, ukoliko to želimo da vidimo i prihvatimo.

Vraćajući se s posla jednog dana, pre desetak godina, razmišljao sam o toj borbi između dobra i zla u samom čoveku. U trenuku mi je prošla kroz glavu misao, kako bi to bilo kada bi se čovek zlom odbranio od zla!? I pomislio sam, o Bože, kakva luda ideja. Posle nekog vremena, kada sam počeo da razrađujem tu ideju, shvatio sam da može da se napiše lepa, poučna i dušekorisna priča, kaže Nebojša Tatomir.

foto: Promo

Junaci ove knjige Pol i Klara, svako zbog svojih problema, utehu pronalaze u skoku sa mosta. Kao u filmu, sreću se na istom mostu u isto vreme, skaču sa mosta i već sledećeg trenutka na pragu su pakla. Prolaze kroz krugove pakla, ne bi li došli na red za “strašni sud”. I dok gledaju pijacu ljudskih duša, večno mučilište i vatru, shvataju da povratka nema i su načinili najveću grešku. Za to vreme, rečna mornarica kreće u potragu i spasavanje nesrećnih ljudi. I uspeva.

 

***


Story svojim vernim čitaocima poklanja roman „Anđelov dodir“, a zainteresovani mogu da se prijave putem mejla redakcija@story.rs. Dobitnici će biti obavešteni mejlom.

Molimo vas da u mejlu navedete svoje ime, prezime, adresu, broj telefona i naziv knjige za koju se prijavljujete.

makonda-tracker