Knjiga od srca

Novak Đoković Fondacija sa našim poznatim glumcima obeležila Međunarodni dan knjige (FOTO)

0
Novak Đoković Fondacija i naša poznata glumica Bojana Ordinačev uručili su danas 1.500 knjiga mališanima iz Dečijeg sela u Kraljevu, povodom obeležavanja Međunarodnog dana knjige.
foto: Promo
foto: Promo



foto: Promo
Viktora Savića

Naša Fondacija treću godinu za redom lepim akcijama obeležava Međunarodni dan knjige sa ciljem da podstakne mališane da na vreme zavole knjige.

Čitanje je veoma važan segment ranog razvoja i zato smo se prijatno iznenadili velikim odzivom mališana koji su odlučili da poklone knjigice koje više ne čitaju.

Na svaku poklonjenu knjigu Fondacija je donirala još po jednu. Tako smo došli do 1.500 knjiga, koje smo danas uručili Dečijem selu koje je imalo istinsku potrebu za ovom donacijom.

Zahvalni smo našim partnerima iz Šoping centra Ušće, ali i Viktoru, Aleksandru i Bojani, bez kojih ovi dani u kojima smo prikupili i uručili knjige ne bi bili toliko lepi i zanimljivi", istakla je Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Novak Đoković Fondacije nakon uručenja knjiga u Kraljevu.

foto: Promo
Bojana Ordinačev Novak Đoković Fondacije

Nadam se da će mališani iz Dečjeg sela u Kraljevu uživati u novim naslovima i savremenoj literaturi koju smo im ovom prilikom doneli", rekla je Ordinačev.

Aleksandar Radojičić
foto: Promo

Ona već sada obožava knjige i mislim da neću imati potrebu da je teram da čita kada odraste. Sama traži da joj čitam pred spavanje.

Ova akcija je veoma važna i divno je videti koliko su deca srećna što su bila u prilici da drugarima koji nemaju, poklone svoje knjige koje su im drage i bitne.

Lepo je kada deca imaju potrebu da dele i nadam se da će i moje dete razviti vremenom ovu divnu osobinu", ispričao je Radojičić.

Viktor Savić
foto: Promo

Divno je videti decu koja od srca žele da poklone knjige drugarima koji ih nemaju. Knjige su važne za svakog čoveka, naročito za najmlađe kod kojih razvijaju svet mašte, bez koje kasnije u životu ne mogu puno da postignu", objasnio je Savić.

foto: Promo
Novak Đoković Fondacija fokusira se na rani razvoj dece i na predškolsko obrazovanje. To su dva veoma važna faktora i oba u velikoj meri utiču na to kako će dete napredovati kroz život. Uz pravi podsticaj svako dete može da prepozna svoj talenat i da odluči da ga razvije.
makonda-tracker