da li ste znali?

UŽIVAJTE TOKOM PRAZNIKA UZ KULTNE ROMANE, KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI: Ove klasike svaka dama treba pročitati do četrdesete!

0

Svako veče će vam učiniti interesantnijim.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prohujalo sa vihorom – Margaret Mičel

 

Američki građanski rat, u kom budućnost jedne porodice zauvek nestaje. Skarlet O’Hara je jaka ćerka koja se neumorno bori svim snagama kako bi spasila nasledstvo i zemlju svoje porodice. Pored toga, rastrzana je zbog nemoguće ljubavi prema dva čoveka. Ova knjiga približava nam kako je izgledalo preživljavanje tragedije koja je zadesila plantažerske porodice 1860-ih godina. Roman je osvojio Pulicerovu nagradu 1937. Zato ni ne čudi što se smatra jednom od najpopularnijih knjiga koje su ikada napisane.

 

Sa nama se završava – Kolin Huver

 

Mnogo puta je potvrđena ona tvrdnja da oni koje volimo, mogu najviše da nas povrede. Priča prati Lili koja je imala jako težak život, ali je konačno uspela da završi studije i započne svoju karijeru. Ali upoznavanje zgodnog neurohirurga Rajla, čini da posumnja da njen život ipak nije savršen. Tvrdoglav i arogantan Rajli je zapravo nežan i divan prema Lili, pa je jasno što ne može da ga izbaci iz glave. Ali kada se pojavi njena bivša ljubav, ona se nalazi na prekretnici koja će dalje odrediti njenu sudbinu na polju ljubavi. Ovo je snažna i neočekivana priča koja prati svaki stadijum jedne ljubavne veze. U nekom od njih ćete se sigurno pronaći i složićete se sa opisima brutalne stvarnosti ljubavi.

 

Dok nisam srela tebe – Džodžo Mojes

 

Prva knjiga sjajne trilogije, koja prati autentičnu Luizu Klark, koja očajnički traži posao i zaljubljuje se u čoveka u kolicima, o kome vodi računa. Vil Trejnor zna da mu je saobraćajna nesreća na motociklu oduzela želju za životom. I zna kako će to okončati. Ono što ne zna je da će u njegov život uleteti Luiza. I sve će se promeniti. Veoma topla, duhovita, ali i potresna priča koja će vas naterati da se zamislite o tome kako živite, šta želite da budete i kako da nastupate kada je ljubav u pitanju. Ova knjiga takođe ima i svoj film, koji je veoma dobro prikazan, i emocije će proraditi kao i kada ste čitale knjigu. Dakle, ovaj roman će vam pokazati i više od jedne ljubavne priče.

 

Čitanje, Knjiga, Devojka, Odmor, Kafa, Naočare za vid, Naočare
foto: Profimedia

Gordost i predrasude – Džejn Ostin

 

Nezaboravni klasik sjajne Džejn Ostin predstaviće vam priču o Elizabet Benet, devojci britkog jezika i oštrog uma, koja mora da se uda za bogatog muža. Gospodin Darsi je arogantan, imućan. Elizabet se kroz suočavanje sa njim upušta u različita razmišljanja o porodici, tradiciji i životu. Veoma duhovito i inteligentno napisano štivo koje potvrđuje zašto je ovo jedan od najlepših ljubavnih romana svih vremena. A radovaće vas to što ovaj roman takođe ima svoj film!

 

Ptice umiru pevajući – Kolin Mekalou

 

Osim što prati priču porodicu rančera, ova knjiga opisuje kako izgleda zabranjena ljubav jedine ćerke sa sveštenikom. Megi Kliri prolazi kroz mračne, strastvene i burne momente s ambicioznim Ralfom. Njihova nedozvoljena ljubav potvrđuje srodnost njihovih duša. Borba, žrtvovanje i slobodan duh su samo neki od motiva koji se provlače kroz ovu sjajnu knjigu koja briše sve granice dogme i etike!

 

Mržnja puna ljubavi – Sali Torn

 

Glavni pomoćnici izdavačke kuće, Lusi Haton i Džošua Templman ne mogu da smisle jedno drugo. Doslovno se mrze. I uopšte im ne predstavlja problem da svoja osećanja iskazuju kroz niz igrica dok sede jedno naspram drugog. Lusi je vedra i luckasta, a Džošua rezervisan i zatvoren. Stvari se menjaju kada se bore za rukovodeće mesto, pa će poslednja igrica i zamka dovesti do kritične situacije gde više ništa nije samo igra. Napetost je dostigla svoje najveće razmere, i možda sve više izgleda kao i da se ipak ne mrze toliko? Kroz sve urnebesne i zanosne momente takmičenja, sigurna sam da ćete navijati da ovaj odnos prepun mržnje preraste u ljubav. Toliko se puta izrodila ljubav iz mržnje, a ova knjiga to savršeno prikazuje.

 

Obnažena pred tobom – Silvija Dej

 

Razorna strast i opsesija. Ovaj roman prati Evi i Gidionu, čiji strastven odnos otvara potisnute nezarasle rane iz prošlosti. Oboje su preživeli strašno zlostavljanje, ali se zaista trude da zajedno prevaziđu svoje traume. Jer, nadaju se više od svega da će izgraditi zdravu i stabilnu vezu. Dok čitate ovu knjigu, pitaćete se: da li će njihova opsesivna veza preživeti sve mračne posledice njihove potresne prošlosti?

 

Divna propast – Džejmi Makgvajer

 

Savremeni roman prati Ebi Abernati koja pokušava da istraje u tome da bude dobra devojka. Pristojno se oblači i ne pije. Dolazak na koledž joj pokazuje da ipak neće sve biti tako jednostavno kao što je mislila. A tek kad upozna momka s kojim provodi nezaboravnu noć. Trevis Madoks, zgodan i tetoviran je recept za katastrofu i Ebi želi da ga izbegne. Nakon što ona odbija da poklekne pred njegovim šarmom, Trevis joj predlaže intrigantnu opkladu. Neizvesna priča koja će vas očarati žestokom strašću i seksepilom!

 

Moj muškarac – Džodi Alen Malpas

 

Mlada dizajnerka enterijera Ava O’Šej odlazi na uobičajeni sastanak sa klijentom. Nije ni slutila da će on biti tako zgodan i lep. Džesi Vord je onaj tip muškarca kome ne možete da se oduprete. A Ava se neverovatno trudi da ubedi sebe da taj čovek ne sme da je privuče. Verujemo da će biti momenata kada ćete joj govoriti da prestane da se bori protiv sebe. Jer, Džes neće hteti da odustane od nje. I svaka od nas zna kako se to obično završi.

 

 

Džejn Ejr – Šarlot Bronte

 

Još jedan itekako poznat klasik. Roman prati priču siromašne Džejn Ejr, koja uprkos svim nemilosrdnim životnim situacijama, uspeva da se školuje i dobija posao guvernante. A onda po prvi put spoznaje i doživljava ljubav. Nepredvidivi gospodin Ročester očigledno ima tajne koje mogu da razbiju snove o ljubavi. Šarlot Bronte je na vrsan način prikazala kako je izgledala ljubav tog doba.

 

Ne traži me – Ema Čejs

 

Priča prati Drua koji je privlačan, arogantan i uspešan čovek koji zavodi sve lepotice Njujorka. Ima privrženu porodicu i prijatelje, ali odjednom postaje depresivan i ne izlazi iz kuće. Razlog je prelepa i ambiciozna koleginica Ketrin koja ga je zaludela i čini se da to nije obična usputna romansa. On samo nju želi. Vrlo je verovatno da će vas ova priča podsetiti na davno zaboravljenu ljubavnu romansu!

 

 

 

 

makonda-tracker