drugačije

Prijateljstvo između čoveka i životinje oduvek je naša omiljena tema: Svetski bestseler "Ulični mačak Bob" u izdanju Derete

0

Ovaj roman prava je senzacija: preveden je na preko 30 jezika, 52 nedelje zaredom bio je na britanskim bestseler listama, a 2016. godine eksranizovan je u istoimeni film.

ulični mačak bob
ulični mačak bobfoto: Promo

Kada je naleteo na mačka Boba, Džejms je bio na programu odvikavanja od droge, jedva sastavljajući kraj s krajem od sitnine koju bi zaradio na ulici. Poslednje što mu je trebalo bio je kućni ljubimac.

 

Međutim, kada je jedne noći našao bolesnog mačka u svom ulazu i odlučio da mu pomogne, nije ni slutio da će to biti prekretnica u njegovom životu. Želeo je da izleči Boba i pusti ga da ide svojim putem, ali Bob je imao drugačije planove – da svog novog prijatelja svakoga dana prati na posao, čekajući ga da završi svirku. Ipak, niko nije očekivao ono što će se desiti: Bob je ubrzo postao glavna atrakcija na londonskim skverovima.

 

Nežna i topla, ova istinita priča o divnom prijateljstvu između mačka i čoveka, po kojoj je snimljen i istoimeni film, navodi nas da se zapitamo da li su ljudi ti koji svojom ljubavlju i brigom spasavaju lutalice, ili je možda obratno.

 

 

makonda-tracker