knjige su u modi

Glossy poklanja vernim čitaocima nagrađivanu knjigu Vesne Aleksić - Krokodil peva

0

Krokodil peva namenjen je deci, ali će svakako biti zanimljiv i odraslima jer će ih dirnuti i podsetiti na to koliko je teško biti dete.
Ovaj roman je nezaobilazno štivo za svakog roditelja koji se trudi da bude što bolji. Pišite nam i osvojite svoj primerak.

foto: Promo
foto: Promo

"Krokodil peva" govori o prelomnoj godini jedne savremene, mlade porodice. Glavna junakinja Danica ima sedam godina i u njenom životu dešava se mnogo toga velikog i važnog. Prvo je njen polazak u školu, a drugo rođenje mlađeg brata. Ali pored radosti i veselja, ti događaji doneće u njenu porodicu i iznenadne probleme. Suočena s nizom izazova, Danica će, poput hrabrog redova, junački proći kroz sva iskušenja koja joj ta godina donosi.

 

Autorka Vesna Aleksić piše o životnim teškoćama i realnim problemima pokazujući mnogo topline i razumevanja za sve likove, a posebno za decu. Nakon što je pročitala knjigu Moj deka je bio trešnja, shvatila je da ne postoji tema koja nije podesna za mlade čitaoce. Tako i u najnovijem romanu Krokodil peva ona piše o ozbiljnom periodu kroz koji prolazi sedmogodišnja devojčica Danica, koja, uprkos svojim godinama, pokazuje veliku zrelost i odvažnost i precizno opaža sve što se oko nje dešava.

 

Na 15. međunarodnom sajmu knjiga “Trg od knjige” u Herceg Novom, nagradu za najbolju dečju knjigu u 2017. godini dobio je upravo ovaj roman u izdanju „Kreativnog centra“.

 

 

Rijetka su domaća ostavarenja koja se na ovakav način bave djetetom i roman 'Krokodil peva' Vesne Aleksić pravi je biser ovogodišnje produkcije predstavljene na Trgu od knjiga - stoji u obrazloženju žirija.

 

Glossy svojim vernim čitaocima nudi priliku da osvoje knjigu Vesne Aleksić - Krokodil peva, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem mejla

redakcija@glossy.rs.


Molimo vas da u mejlu navedete svoje ime, prezime, broj telefona i naziv knjige za koju se prijavljujete. Dobitnici će biti obavešteni mejlom.

makonda-tracker