Bioskop na otvorenom nastavlja putovanje po gradu

Teatar pod zvezdama nastavlja da oduševljava: “Sumnjivo lice” na Filmstreet-u

0

Jedna od najpopularnijih letnjih manifestacija u Beogradu, Filmstreet bioskop na otvorenom, nastavlja svoje putovanje po gradu.

foto: promo
foto: promo

Nakon prvih mesec dana, tokom kojih je preko 10,000 posetilaca imalo prilike da uživa u čarima sedme umetnosti u parkovima i na šetalištima pored reka, na red dolazi još jedan spektakl na daskama koje život znače.

U saradnji sa Reflektor teatrom, u subotu, 15. jula, sa početkom od 20:30 časova, na kalemegdanskoj pozornici iza Prirodnjačkog muzeja biće izvedena predstava „Sumnjivo lice“. U besplatnom teatru pod zvezdama predstaviće se ekipa sjajnih mladih glumaca pod “dirigentskom palicom” priznate dramaturškinje Milene Bogavac i u režiji Vojislava Arsića.

 

Ova verzija „Sumnjivog lica“ jeste predstava po jednom od najigranijih i najpoznatijih komada u istoriji srpske dramaturgjie, ali i predstava o samom komadu Branislava Nušića koji se često percepira kao laka, bezbrižna komedija. U ovoj postavci, nameće se pitanje o kritičkom potencijalu ove komedije jer umesto lakoće i razbibrige, predstava vas tera da se zamislite: na koji način sistem prisvaja anti-sistemsku umetnost i kako kontroverzni, osporavani tekstovi na kraju postaju klasika, lektira za osnovnu školu?

 

„Sumnjivo lice“ tretira se kao politički komad, preispitujući da li se i u kojoj meri društvo promenilo od trenutka kada je napisan, pa do danas.

 

Ukoliko je prva predstava pod zvezdama igrana u okviru Filmstreet-a okupila preko 2,000 posetilaca, izvođenje Nušićevog komada ove subote pretenduje da ostvari rekordnu posetu otvorene pozornice, uz besplatan ulaz, što je već ustaljena praksa Filmstreet kulturnog fenomena.

 

Letnji otvoreni bioskop Filmstreet u svojoj sedmoj godini podržan je od strane Grada Beograda, Ambasade Sjedinjenih Država u Beogradu, kompanija Bambi i Unilever, agecije Red Communication, kao i ambasada Holandije, Nemačke, Francuske, Indije i Turske.

makonda-tracker