Anđelina Džoli kao agent Salt

U naše bioskope petog avgusta stiže špijunski triler Salt u kome Anđelina Džoli igra špijunku optuženu da radi za Ruse
0
1 / 10 Foto: Promo

Kao oficir CIA-e, Evelin Salt, koju igra Anđelina Džoli, zaklela se na vernost službi, časti i državi. Njena odanost će biti na probi kada je prebegli špijun optuži da je špijunirala za Ruse. Salt je u bekstvu i koristi sve svoje vešine i godine iskustva tajnog agenta kako bi izbegla progonitelje. Njeni pokušaji da dokaže svoju nevinost samo bacaju sumnju na njene motive, dok se lov na istinu iza njenog identiteta nastavlja i ostaje pitanje: Ko je Salt?

Ovaj savremeni špijunski triler započeo je život jednim usputnim komentarom Anđeline Džoli od pre nekoliko godina.

- Sastala sam se sa Ejmi Paskal, kopredsednicom kompanije Sony Pictures, kada je u razgovoru pomenuto da se priprema za rad na jednom od novih filmova o Džejmsu Bondu. U šali sam rekla, Ja želim da budem Bond! Bila je to naša mala šala, a onda je ona naišla na ovaj projekat - seća se Džolijeva.

Producent Lorenco di Bonaventura kaže da Salt u sebi ima mnogo elemenata, od trilera, akcionog špijunskog filma, do ljubavne priče. On takođe ističe da ideja o špijunima spavačima nije fantazija.

- Njihovo postojanje nije pod znakom pitanja. CIA veruje da postoje. Postoji nešto zaista tajanstveno i seksi u ideji da bi neko mogao da laže decenijama, ako bi to bilo neophodno - kaže on. 

U filmu, Evelin Salt mora da beži kako bi dokazala svoju nevinost pošto je jedan azilant optuži da je krtica, pominjući Dan X – dan kada će se ruski špijuni spavači probuditi i započeti rat protiv SAD.

- Dan X je još kontroverzna tema unutar CIA-e. Neki misle da je to apsolutna besmislica, a drugi da ne samo da je to stvarnost, već da su spavači u nekim slučajevima već bili aktivirani. Kada smo prvi put pristupili toj ideji, smatrali smo da je pomalo fantastična, ali kako smo nalazili sve više informacija, otkrili smo da je mnogo stvarnije nego što smo mogli da pretpostavimo. Istina je zaista čudnija od fikcije – kaže Anđelina Džoli.

Glavne uloge u filmu pored Anđeline Džoli tumače Liev Šrajber, Čivetel Eđiofor, Daniel Olbrihski i Andre Broer. Reditelj je Filip Nojs, a scenarista Kurt Vimer.

makonda-tracker