uskoro

Tinejdž komedija koja će vas oduševiti: Završeno snimanje serije Upoznajte Kornelija (FOTO)

0

U produkciji Školske redakcije Obrazovno-naučnog programa RTS-a završeno je snimanje tinejdž komedije sa elementima fantastike “Upoznajte Kornelija”

foto: Promo
foto: Promo

Ovo je još jedna u nizu bajki o najvećim srpskim kompozitorima NJen glavni junak je Kornelije Stanković, koji je živeo i stvarao u devetnaestom veku, na severu naše zemlje.


Bajka je zasnovana na Stankovićevim biografskim podacima, ali smo je upleli sa izmaštanim likovima današnjice – studentom muzike Brankom (koji se, zarad pridobijanja pažnje svoje koleginice Milke (ljubiteljke Kornelijevog opusa), prerušava u njega. Tako počinje zaplet ove romantične, ali istovremeno i mistične i duhovite storije koja vodi gledaoce sve do završetka (a da li je tradicionalno srećan – videćemo). Naravno, muzičke numere (od najpoznatijih, koje su već odavno “ušle” u narod, “Što se bore misli moje” i “Milkina kuća”, na primer, u raznolikim, neočekivanim aranžmanima – do duhovne muzike za koju se muzikolozi slažu da je dosegla jedan impresivan nivo) bogato upotpunjavaju film, koji će konačni audio-vizuelni dizajn dobiti u postprodukciji.

 

foto: Promo


U glavnim ulogama su Anton Gerzina (kao Branko/Kornelije), Saša Sinđelić
(Milka), Ognjen Đukić (mali Kornelije), Mateja Đukić (Kornelijev drug Fedor),
Branka Pujić (veštica), Dorotea Đanetaki i Luka Pešić (Danica i Radgost),
Branislav Zeremski (Riđički, Kornelijev mecena), Vladislav Bajac (patrijarh
Rajačić), Slobodan Ninković (ruski patrijarh Rajevski), Gordana Stijačić,
Zdenko Kolar itd.

 

foto: Promo

 

Urednik filma je Ana Pavlović, scenarista Marija Ćirić, koscenarista i Reditelj Ilija Gajica, izvršni producent Svetlana Bandić, direktor fotografije Milan Grbić, scenograf Tanja Ivanović, kostimograf Natalija Lukić, majstor zvuka Miroslav Gojković, montažer Vladimir Radovanović, dizajner grafike i animacija Tanasije Kunijević, dizajner zvuka Aleksandar Zoričić.

 

foto: Promo

 

makonda-tracker