Film Žena sa slomljenim nosem dobio pohvale u Karlovim Varima

0
Nakon prikazivanja na ovogodišnjem Internacionalnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, film Srđana Koljevića Žena sa slomljenim nosem dobio je sjajne kritike i publike i kritičara

Film Žena sa slomljenim nosem govori o Beogradu danas, kada se klatno energije i emocija, posle godina ratova, destrukcije, mržnje – pomera na suprotnu stranu, ka životu, ponovnom otkrivanju ljubavi i prevazilaženju ožiljaka iz prošlosti. Film je komponovan od priča o neobičnim ljubavima koje spasavaju živote, inspirisan pozitivnom energijom ljubavi koja pobeđuje i u naizgled neverovatnim okolnostima. U sudarima sa nemogućim ljubavima, neočekivani spasioci na različite načine spašavaju jedni druge i pronalaze razlog za život.

U pitanju je drugo ostvarenje reditelja i scenariste Srđana Koljevića, autora filma Sivi kamion crvene boje koji je imao veoma uspešnu distribuciju u Evropi i Srbiji a osvojio je 11 međunarodnih kao i 13 domaćih nagrada.

Glavne uloge tumače Nebojša Glogovac, Anica Dobra i Branka Katić. U ostalim ulogama su Vuk Kostić, Nada Šargin, Jasna Žalica, Nikola Rakočević, Dubravka Kovjanić, Vojin Ćetković, Ljubomir Bandović, Rada Đuričin, Miodrag Milovanov i Nikola Đuričko.

Premijera filma Žena sa slomljenim nosem očekuje se na jesen ove godine.

makonda-tracker