Motel Nana trijumfovao na 39. Sofestu

1
Film Motel Nana reditelja Predraga Velinovića dobitnik je svih pet zvaničnih, kao i dve nezvanične nagrade na završenom 39. Sofestu
foto: promo
foto: promo

Motel Nana dobio je statue za najbolji film, režiju i scenario na festivalu, kao i nagradu žirija publike i žirija kritike FIPRESCI Srbija. Priznanje za najbolju mušku ulogu u tom ostvarenju dobio je glumac Dragan Mićanović, a za najbolju žensku rolu nagrađena je Nikolina Jelisavac.

Ovakav ishod iznenadio je, ali i obradovao ekipu filma Motel Nana.

- Filmovi se u Srbiji snimaju kada se ima dovoljno para što je gotovo nikad ili kada neko ima prijatelje. Nagrade filma Motel Nana pripadaju celoj ekipi, a to su upravo prijatelji - rekao je reditelj Velinović i proglasio festival zatvorenim.

Predsednik žirija takmičarskog programa 39. Filmskog festivala u Sopotu bio je Karpo Aćimović Godina, a članovi glumac Vojislav Brajović i reditelj Miroslav Momčilović.

Nakon svečane dodele nagrada, reditelj filma Ljubav i moda Ljubomir Radičević i glumica Beba Lončar poklonili su se publici u Sopotu pre premijerne projekcije digitalizovane kopije filma Ljubav i moda.

makonda-tracker