A tim u bioskopima

0
Akcioni film A tim u kome igraju Bredli Kuper, Lijam Nison i Džesika Bil od 8. jula nalazi se na redovnom bioskopskom repertoaru

Radnja filma A tim prati akcije grupe vojnika, bivših pripadnika Specijalnih jedinica u Iraku, kojima je podmetnut zločin koji nisu počinili. Njih četvorica koriste svoj neverovatni talenat kako bi sprali ljagu sa imena njihovog tima i otkrili prave počinioce. Ovu neverovatnu akciju režirao je Džo Karnahan, a glavne uloge tumače Liam Nison, Bredli Kuper i Džesika Bil.

Film je napravljen po jednoj od najpopularnijih serija koja se emitovala u periodu od 1983. do 1987. godine, u kojoj su glavne uloge igrali Džordž Pepard, Mr T, Dirk Benedikt i Dvajt Sulc. Serija je pratila nezvanični tim vijetnamskih veterana, koje ništa ne može sprečiti da uhvate loše momke.

U novom filmu Bliski Istok zameniće Vijetnam kao mesto na kojem njih četvorica služe vojsku, ali reditelj Džo Karnahan je najavio da je originalna priča polazna tačka.
- Želeli smo da odamo poštovanje seriji i zbog generacija fanova koje su odrasle uz nju. Takođe smo želeli da A tim uvedemo u 21. vek. Cilj filma bio je da odiše akcijom, ali da ujedno bude i emotivan, realan i što je moguće pristupačniji. Nema svrhe raditi ovakav film, ako nemate nameru da ga izdignete na viši nivo. Ono što je publika volela u seriji, osetiće i na filmu. Tim je sastavljen od hrabrih, harizmatičnih i duhovitih ličnosti, bilo da se misli na same glumce, bilo na likove koje tumače – rekao je Karnahan.

Liam Nison u ulozi Hanibala Smita, glavni je organizator misije u kojoj je tajming najvažniji, kako bi neobične veštine i preciznost ostalih članova tima bile delotvorne.

- Oduševio me je način na koji je Karnahan stvorio vezu između ova četiri momka. Mnogo toga se izdešavalo u samoj priči kao i likovima, ali drugarstvo između ove četvorice je fantastično. Hanibal je heroj. On je moralan, ima izražen osećaj za etičnost i ljubav, kako prema svojoj zemlji, tako i prema svojim ljudima -objašnjava Nison koji priznaje da je imao određenih poteškoća  u interpretiranju ove uloge.

- Kao bivši pušač imao sam problem sa cigaretama, ali razumem zašto su scenaristi insistirali na tome. To daje određenu karakteristiku Hanibalovom liku, kada plan krene kako treba, on izvadi cigaru i zapali je... - kaže glumac.

Bredliju Kuperu nije trebalo mnogo da se odluči da li da prihvati ulogu, jer je želeo da glumi u filmu koji sadrži fizički zahtevne scene.

- Oduvek mi je bio san da snimim veliki, akcioni film. Obožavam sport i volim da se pretvaram da učestvujem u tuči. A uloga u ovako kultnom projektu, na kome sam odrastao i da radim uz Liama Nisona, prosto je savršeno.

Da bi se uverio da li je dorastao zadatku, glumac se podvrgnuo striktnom režimu ishrane i napornim treninzima.

- Akcione scene su komplikovane i zahtevaju mnogo uložene energije, morate biti stalno koncentrisani. Fejs je vojnik, ne smeta mu da primi koji udarac. Tako sam se i ja pripremio za akciju – priča Kuper.

A tim sniman je preko četiri meseca, promenivši oko 120 lokacija, kako bi setovi bili realniji, a glumci su tokom snimanja imali stručnu, vojnu pomoć i savete.

TAGOVI: Film
makonda-tracker