Tilva Ros premijerno na Sarajevo film festivalu

0
Debitantski film Nikole Ležaića Tilva Ros imaće premijeru u takmičarskom programu Sarajevo film festivala, koji će biti održan od 23. do 31. jula.

Producentska kuća Kiselo dete najavila je ovu premijeru sa velikim zadovoljstvom jer je film Tilva ros jedini dugometražni film iz Srbije koji se našao u takmičarskom program sarajevskog festivala. To će biti ujedno i regionalna premijera filma, a tokom leta se planira i svetska premijera na jednom renomiranom evropskom festivalu.

Glavne uloge u filmu igraju Stefan Đorđević, Marko Todorović i Dunja Kovačević, a Ležaićev prvenac sniman je tokom leta prošle godine u Beogradu i Boru, uz podršku Filmskog centra Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda. Govori o Todi i Stefanu, nerazdvojnim prijateljima skejterima koji provode prvo leto nakon srednje škole u snimanju video klipova u kojima izvode opasne vratolomije, takmičeći se za naklonost Jelene, tinejdž anarhiste iz Francuske. U čudnom odnosu prijateljstva i rivalstva, jedan pokušava da nadmaši drugog.

Tinejdžerska drama režisera i scenariste Ležaića o troje mladih ljudi u rudarskom mestu Bor, prvobitno je trebala prvi put da bude prikazana počcetkom godine na beogradskom FEST-u, ali kako do tada nisu uspeli da završe film, producenti srpsku premijeru najavljuju za jesen.

 

makonda-tracker