Na novoj, magičnoj lokaciji

Cinema City: Jubilarno izdanje internacionalnog filmskog festivala

0

Jubilarno, deseto izdanje Cinema City internacionalnog filmskog festivala biće ove godine održano od 1. do 3. septembra na novoj, magičnoj lokaciji – Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Kao i prethodnih godina, posetioci će uživati u bogatom programskom sadržaju posvećenom pre svega mladoj filmskoj i muzičkoj sceni, ali i novom festivalskom iskustvu.

foto: Daniela Rus
foto: Daniela Rus

Nakon dva uspešna izdanja našeg festivala u Kineskoj četvrti poslednjih godina, dali smo doprinos oživljavanju i upoznavanju publike sa najstarijim novosadskim industrijskim kvartom i mnoštvom njegovih alternativih kulturnih sadržaja. Najnoviji debitantski filmovi iz celog sveta, projekcije u jedinstvenom okruženju, kvalitetni muzički nastupi i izložbe koji čine poznati programski koncept festivala Cinema City sada će postati deo nove, šire inicijative - Gradić festa - koji će krajem leta obojiti ulice Novog Sada i Petrovaradina.

 

Uz Festival uličnih svirača, Festival 9, Pop Up Novi Sad (Berberaj & Public P), Scenatoria, Suburbium, Fruškać, Happy Trash Production i AAA festival i zajedno sa publikom želimo da učestvujemo u ostvarivanju vizije o Podgrađu Petrovaradinske tvrđave kao uzbudljivom umetničkom i turističkom kvartu i prirodnom nastavku pešačke zone centra Novog Sada gde se tokom tri dana na ulicama udružuju film, muzika, umetnost i zabava.

 

Pripremamo i druge zanimljive muzičke i umetničke sadržaje u saradnji sa umetničkom zajednicom okupljenom oko Gradić festa. Svi programi Cinema City festivala u okviru Gradić festa biće besplatni.

foto: Daniela Rus

Cinema City internacionalni filmski festival organizuje Udruženje Cinema City uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i verske zajednice.

makonda-tracker