ne propustite

Željno iščekuju i njihov sud: Da li će film Kozje uši osvojiti i ovu publiku?

0
Film "Kozje uši" reditelja Marka Kostića, nastao po scenariju i istoimenom nagrađivanom romanu Vladislave Vojnović, biće premijerno prikazan 25. maja u "Centru Millennium" u Vršcu i "Centru za kulturu" u Beloj Crkvi.
foto: Promo
foto: Promo

Projekcijama u Vršcu (18 i 20sati) kao i Beloj Crkvi (19 i 21h) prisustvovaće glavni protagonisti filma Gorica Popović, Milica Spasojević, Nenad Maričić, producent i direktor fotografije Miloš Spasojević, reditelj Marko Kostić, kao i pisac, scenaristkinja i producent Vladislava Vojnović, u čijoj su u rodnoj Beloj Crkvi i snimljeni kadrovi ovog filma.

 

foto: Promo

 

Kroz svojevrsni “miks” melodrame i crnohumorne komedije, publika će moći da doživi život baba Stojanke (Gorica Popović), koja je zbog nesrećne ljubavi 1968. prekinula studije u Beogradu i vratila se u rodno selo gde sama izdržava i podiže unuke, istovremeno boreći se sa malograđanštinom, licemerjem sredine i neslobodom, pokazujući da za dostojanstvo i ličnu hrabrost nije potreban novac, i da čovek može biti pobednik u životu i iz jedne autsajderske pozicije.

 

foto: Promo
 

Ovu dirljivu priču koja uliva nadu, publika u svim gradovima je ispratila aplauzima, a 25. maja svoj sud moći će daju i žitelji Vršca i Bele Crkve, gde je smeštena radnja filma.

 

U filmu igraju i Nikola Kojo, Slobodan Ćustić, Sergej Trifunović, Branislav Trifunović i Toma Trifunović, Goran Radaković, Anđelka Prpić, Pavle Marković, Monika Romić...

makonda-tracker