40 000 posetilaca na početku Cinema City festivala

Filmski i muzički program festivala Cinema City tokom prva četiri dana posetilo je više od 40 000 posetilaca. Veliko interesovanje publike vlada za sve programe festivala, a gotovo sve projekcije domaćih filmova su rasprodate danima unapred.
0
1 / 4

U Novi Sad svakodnevno pristižu filmske ekipe, kao i veliki broj gostiju iz regiona i čitavog sveta. Irački reditelj Mohamed Al Darađi stigao je juče kako bi predstavio svoj najnoviji film Sin Vavilona koji se takmiči u glavnom internacionalnom programu Exit Point, kao i svoja ostvarenja u okviru selekcije posvećene ovom reditelju.

Publiku festivala Cinema City očekuju još tri domaće premijere, Žena sa slomljenim nosem Srđana Koljevića, u četvrtak u 20.30 u SNP-u, kao i Motel Nana i kontroverzni Srpski film koji će biti prikazani u petak, pretposlednjeg dana festivala. Na festivalu će u petak premijerno biti prikazan i film nagrađivane rediteljke iz Bosne i Hercegovine, Jasmile Žbanić Na putu, a publici će se predstaviti i ekipa ovog filma.

Najatraktivnija lokacija festivala i ove godine je open air bioskop u Dunavskom parku u kojoj svake večeri preko 2000 posetilaca gleda najbolja ostvarenja selekcija Animatrix i Planet Rock.

Festival Cinema City traje do 12. juna kada će predstavnici internacionalnih žirija dodeliti 20 nagrada za internacionalni, domaći i niskobudžetni film u okviru tri takmičarske selekcije festivala.

makonda-tracker