2010 MTV Movie Awards: Trijumf Sumraka

Na ovogodišnjoj dodeli MTV Movie Awards film Sumrak saga: mlad mesec dominirao je s pet zlatnih kokica, uključujući i nagradu za najbolji film. Dobitnica nagrade MTV Generation Sandra Bulok poljubila se sa Skarlet Johanson, a jedan od najuticajnijih holivudski
1
1 / 5 Foto: Mtv

Pod vodstvom najzagriženijih fanova Sumraka, gledaoci su se ove godine udružili u glasanju za svoje omiljene filmove u 12 kategorija. Sumrak je dominirao ceremonijom, osvojivši 5 statua zlatnih kokica, uključujući nagradu za Najbolji film koju su najavili Tom Kruz i Kameron Diaz. Robert Petinson osvojio je dve nagrade, za Najbolju mušku ulogu i najnoviju MTV-jevu kategoriju - Svetska superzvezda. Kristen Stjuart je drugi put zaredom osvojila vrednu nagradu za Najbolju žensku ulogu.

The Hangover (Mamurluk) je osvojio dve nagrade - Zek Galifianakis je osvojio nagradu za Najbolji komični nastup, a Ken Jeong dobio je nagradu za Najbolji začuđujući trenutak (Best WTF Moment). Nagrada za Najboljeg negativca pripala je Rejnu za njegovu ulogu u filmu Ninja Assassin, a Amanda Sejfrid osvojila je zlatne kokice za Najviše zastrašujući nastup (Best Scared As S**T Performance) u filmu Jennifer’s Body. Najbolja zvezda u usponu je Ana Kendrik sa svojom ulogom u filmu Up In The Air. Nagrada za Najboljeg zlikovca otišla je u ruke Toma Feltona za ulogu Draka Melfoja u filmu Hari Poter i Polukrvni Princ. Bijonse Noules i Ali Larter osvojili su nagradu za Najbolju tuču za šamar u filmu Obsessed.

U najiščekivanijem trenutku večeri, dobitnici Oskara, glumici Sandri Bulock uručena je nagrada MTV Generation za njenu dinamičnu karijeru u kojoj je dugo godina zabavljala čitave generacije gledalaca MTV-ja. Nagradu su zajedno sa Skarlet Johanson, čiji je suprug Rajan Rejnolds bio nominovan u kategoriji Najbolji poljubac sa Sandrom Bulok u filmu The Proposal, uručili Beti Vajt i Bredli Kuper. Aludirajući na vrući poljubac s Rajanom, Sandra je strasno poljubila Skarlet kako se ona ne bi osećala zapostavljenom.

Veče su začinili i zadivljujući muzički nastupi dve najveće zvezda današnjice. Keti Peri je oživela sliku s razglednice dok je premijerno izvodila svoj novi letnji hit California Gurls. Na bini joj se pridružio Snup Dog, koji je dolebdeo u svojoj privatnoj oazi – na oblaku dima.

Kristina Agilera oduševila je fanove svojim futurističkim, multimedijalnim i ekstravagantnim izvođenjima pesama Bionic, Not Myself Tonight i Woohoo sa svog još neobjavljenog albuma.

Publika MTV-ja imala je priliku da prva vidi inserte iz dugo očekivanih filmova u 2010. godini, uključujući The Twilight Saga: Eclipse (Sumrak saga: Pomračenje) i Harry Potter and the Deathly Hallows – drugi deo.

Dodela nagrada 2010 MTV Movie Awards ugostila je najveće holivudske muzičke i televizijske zvezde u sjajnoj ekipi prezentera, među kojima su bili Robert Petinson, Kristen Stjuart, Tejlor Lautner, postava filma Grown Ups (Adam Sandler, Kevin Džejmes, Kris Rok, Dejvid Spejd i Rob Šnajder), Pol Rad, Džejso Sigel, Ana Kendrik, Tom Kruz, Kameron Diaz, Zek Efron, Džesika Bil...

U pravom MTV Movie Awards stilu, veče je bilo prepuno urnebesno smešnih parodija filmova, u kojima se voditelj Aziz Ansari uklopio u scene iz filmova The Blind Side i Precious, koje je najavljivao mladi srcolomac Džastin Biber. Aziz je je do suza nasmejao svojom imitacijom R. Kelija, nastupajući u urnebesnoj novoj pesmi iz filma Avatar, u kojoj napada British Petroleum, nastavljajući sa svojim parodijama R&B zvezda.

Jedan od najuticajnijih holivudskih producenata, koji je producirao i dodelu filmskih nagrada, Les Grosman, vladao je binom 2010 MTV Movie Awards u eksplozivnoj i iznenađujućoj plesnoj tački sa zapanjenom Dženifer Lopez, a na dugom popisu njegovih žrtava našli su se i Robert Petinson, Tejlor Lautner, Vil i Džejden Smit i Majkl Kera. Najavljujući još jednu podvalu Lesa Grosmana, Ed Helms iz The Hangover je obučen kao oblak otpevao svoju poznatu stvar Stu’s Song dok je Ken Jeong u tigrastim helankama izvodio urnebesnu baletnu tačku. Grosman je prekinuo njihov nastup oteravši ih sa bine. Najveća Grosmanova podvala razotrkivena je na kraju nastupa, kada je publika saznala da se iza ubedljive Grosmanove maske krije Tom Kruz.

 

makonda-tracker