EKRANIZACIJa EPSKOG BESTSELERA STIVENA KINGA

Pogledajte prvi trejler: Metju Mekonahi i Idris Elba ovoga leta u dugoočekivanom spektaklu Mračna kula

0
Postoje i drugi svetovi osim našeg. MRAČNA KULA Stivena Kinga ambiciozna i kompleksna priča jednog od najpoznatijih književnih autora ovog leta stiže na velika platna.
foto: Promo
foto: Promo

Poslednji viteški ratnik, Roland Deskajn (Idris Elba) nalazi se u borbi sa Valterom O'Dimom takođe poznatim i pod imenom Čovek u crnom (Metju Mekonahi), odlučan da spreči uništenje MRAČNE KULE koja u ravnoteži održava kompletan naš univerzum. Dok sudbina svetova visi na tankom koncu, dobro i zlo sukobiće se u ultimativnoj borbi u kojoj jedino Roland ima moć da odbrani obraniti Kulu od Čoveka u crnom.

 

Snimljena prema seriji epskih bestselera od čak osam knjiga kultnog Stivena Kinga, MRAČNA KULA ujedinjuje nekoliko različitih žanrova, uključujući naučnufantastiku, horor i vestern. Film nije tipična adaptacija već na neki način predstavlja novi i moderniji pogled na ovaj serijal. King je naveo uticaj Gospodara prstenova i vesterna Serđa Leonea Dobar, loš, zao.

 

Uz Kinga produkciju filma potpisuju Ron Hovard, Brian Grazer i Akiva Goldsman. Zanimljivo je da je projekt prvi započeo J.J. Abrams još 2007. g. a nastavio ga je Ron Hovard 2010. g. da bi konačna verzija koja je sa predprodukcijom započela 2015. g. ugledala svetlo dana ovog leta s Hovardom ovaj put u ulozi producenta. Početak snimanja filma je bio u aprilu prošle godine u Južnoj Africi, a sniman je i na lokacijama Nju Jorka.

Uz Matju Mekonahija i Idrisa Elbu u ostalim ulogama MRAČNE KULE pojavljuju se Katrin Vink (serija Vikinzi), Džeki Earle Heli, Tom Tailor, Nikolas Hamilton i Denis Hajzbert, a film je režirao Nikolaj Arcel kojem je ovo prvi rediteljski poduhvat u Holivudu.

 

Na osnovu prve bioskopske najave koju vam predstavljamo, ovog leta očekuje nas pravi spektakl

 

Film MRAČNA KULA u domaće bioskopše stiže ovog avgusta.

 

makonda-tracker