Trilogija Milenijum u Koloseju

0
Nakon prvog dela švedske trilogije Milenijum: Muškarci koji mrze žene, na repertoaru multipleksa Kolosej naći će se i drugi deo Devojčica koja se igrala vatrom od 27. maja
foto: promo
foto: promo

U drugom delu trilogije priča detaljnije osvetljava živote glavnih junaka, hakerke Lizbet Salander i novinara Mikaela Blumkvista. Oba lika je Stig Lašon, autor romana na osnovu kojih su snimljeni filmovi, opisao kao odrasle verzije popularnih likova iz švedskih dečjih romana: devojčice i dečaka detektiva Pipi Duge Čarape i Kalea Blumkvista.

Lizbet Salander vraća se u Švedsku nakon što je provela godinu dana u inostranstvu, ali je policija optužuje za ubistvo. Mikael Blumkvist, znajući koliko je Salanderova žestoka kada je u opasnosti, upušta se u potragu u kojoj će otkriti niz detalja iz Lizbetine turobne i mučne prošlosti.

Filmska trilogija Milenijum, koju čine dela Muškarci koji mrze žene, Devojčica koja se igrala vatrom i Kula od karata, zasnovana je na trilogiji romana prodatih širom sveta u skoro 26 miliona primeraka. Time je trilogija Milenijum postala jedna od najprodavanijih krimi-priča u istoriji.

Izdavač bestseler trilogije kod nas, Čarobna knjiga, onima koji kupe knjige u maju poklanja vaučere sa kojima će čitaoci moći da na blagajni Koloseja podignu besplatnu kartu za film. Fanovi trilogije Milenijum i svi oni koje interesuje fenomen Milenijum informacije mogu pronaći na domaćem sajtu: www.milenijum.rs.

Treći nastavak Kula od karata biće na repertoaru Koloseja od 3. juna.

makonda-tracker