uzbudljivo

Nagrađivano ostvarenje stiže u Srbiju: Film Po cenu života od sutra u bioskopima

0
Novo rediteljsko ostvarenje Dejvida Mekenzija do sada je osvojilo 36 nagrada na brojnim filmskim festivalima.
foto: Promo
foto: Promo

Jedan od najuspešnijih filmova prošle godine Po cenu života britanskog reditelja Dejvida Mekenzija  od sutra se nalazi na redovnom repertoaru bioskopa u Srbiji.

Mekenzi je okupio sjajnu glumačku ekipu predvođenu dobitnikom Oskara Džefom Bridžisom, a u kojoj su pored njega i Kris Pajn, Ben Foster, Dejl Diki i Kristin Berg.

 

foto: Promo

Džef Bridžis je odigrao jednu od uloga svoje karijere, a to su prepoznali filmski kritičari Detroita, Kanzas Sitija, Finiksa kao i International Press Academy uručivši mu nagradu Satellite, a od strane National board of review dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu.

 

Posle premijere u Kanu, film je prikazan i na festivalima u Melburnu, Dovilu, Cirihu, Amsterdamu, Solunu i Stokholmu, a ukupno je osvojio 36 nagrada.

 

foto: Promo

Film prati dvojicu pljačkaša banaka, razvedenog oca i njegovog brata, bivšeg robijaša koji izvršavaju niz pljački kako bi sačuvali porodični ranč koji je pod hipotekom, a porodica u dugovima. Iako su pljačke dobro planirali, divlja priroda bivšeg robijaša dovodi do nepotrebnih rizika i približavanja teksaških rendžera. Džef Bridžis igra rendžera pred penzijom koji pljačkašima ulazi u trag, želeći da ih uhvati, ali i otkrije motiv pljački.


Film Po cenu života od sutra je na redovnom repertoaru bioskopa u Srbiji.

makonda-tracker