Pozdravi iz Fukušime

Drama o ljudima koji su izgubili SVE: Šta biste radili da se ovo desilo vama?

0
"Pozdravi iz Fukušime" je nemačka drama o posledicama katastrofe u Fukušimi i ljudima koji su izgubili sve, prikazana iz ugla mlade Nemice koja se prvi put susreće sa takvim osećanjima i prizorima.
foto: Promo
foto: Promo

Snimljen u crno-beloj tehnici, film nas vodi kroz život devojke Mari koja u bekstvu od svojih neostvarenih životnih snova odlazi u Japan gde se priključuje organizaciji Clowns4Help, sa namerom da donese malo radosti u nužna skloništa u Fukušimi.

 

Međutim, Mari uskoro sebi mora da prizna da za ovu vrstu posla nije nimalo sposobna. Neposredno pre toga, u nameri da ponovo pobegne, ona sreće Satomi, poslednju gejšu Fukušime, koja je tvrdoglavo rešila da se vrati svojoj razorenoj kući u zabranjenoj zoni. Dve žene, karakterno potpuno različite, počinju da se zbližavaju dok se zajednički sukobljavaju sa duhovima svojih prošlosti.

foto: Promo

"Pozdravi iz Fukušime" je osvojio veliki broj nagrada na mnogobrojnim festivalima, a kritičari ga opisuju kao "apsolutno umetničko delo, koje nas na poetičan način podseća da je život jedinstven poput sna", (žiri C.I.C.A.E. Award, Berlin).

foto: Promo

Rediteljka Doris Derie je ulogu mlade devojke poverila nemačkoj glumici Rozalin Tomas, dok ćemo u ulozi gejše gledati japansku glumicu Kaori Momoji, poznatu po ulozi majke u filmu "Memomari jedne gejše".

foto: Promo

Film "Pozdravi iz Fukušime" domaća publika će imati prilike da pogleda u bioskopima od danas.

makonda-tracker