Od 30. marta do 2. aprila u DOB

Uzbudljivo mesto susreta filmskih profesionalaca i ljubitelja filma: 64. Martovski festival

0
Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, popularni Martovski festival, naš je najstariji filmski festival.
foto: Promo
foto: Promo

Od svog prvog izdanja bio je najvažnija, a u nekim periodima i jedina, platforma u okviru koje su domaći filmski autori mogli da prezentuju publici i inostranim kolegama svoje dokumentarne, eksperimentalne, animirane i kratke igrane filmove.

 

Od 2017. godine, u organizaciji Doma omladine Beograda i sa novim umetničkim direktorom, dramaturgom Bobanom Jevtićem, festival se fokusira na domaću filmsku produkciju dokumentarnih, TV dokumentarnih, kratkih igranih, animiranih i eksperimentalnih filmova, postajući tako nacionalni festival u punom značenju te reči.

 

U revijalnom delu 64. Martovskog festivala biće prikazano nekoliko reprezentativnih inostranih dokumentarnih filmova. U takmičarskoj konkurenciji biće prikazano preko 80 filmova – kratkometražnih igranih i dokumentarnih, dugometražnih dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova.

 

Pored projekcija filmova u takmičarskom i revijalnom delu programa, ove godine Martovski festival organizuje i brojne radionice, konsultacije i razgovore filmskih stvaralaca, studenata i redovne publike, kao i prateći muzički program.

 

Želja je da, sa osveženim organizacionim i programskim konceptom, nastavljajući ugled i tradiciju, Martovski festival postane uzbudljivo mesto susreta filmskih profesionalaca i ljubitelja filma, razmena ideja, druženja i uživanja u filmovima u centru Beograda.

 

Onlajn program nalazi se na OVOM linku.

 

foto: Promo

Cena ulaznice je 200 dinara po projekciji, u prodaji su na blagajni Eventim u DOB od 27. marta. Ulaz na omaž programe posvećene Krsti Škanati i Lazaru Stojanoviću je besplatan. Ulaz na filmske projekcije besplatan je za studente (sa overenim indeksom, besplatne ulaznice mogu preuzeti na info pultu u holu DOB na dan projekcije od 10).

makonda-tracker