Majkl i Piter Spierig režiraće film The Power of the Dark Crystal

0
Autori filma Daybreakers koji je nedavno bio u domaćim bioskopima, a uskoro biti objavljen na DVD-u, režiraće nastavak filma The Dark Crystal iz 1982. godine, saopštile su Omnilab Media i kompanija Džim Henson
foto: promo
foto: promo

Smešten u godinama posle događaja iz prvog filma kada je svet ponovo pao u tamu, The Power of the Dark Crystal prati avanture misteriozne devojke koja krade komad legendarnog Kristala u pokušaju da obnovi umiruće sunce. Film će biti u 3D tehnologiji.

Scenarista filma je Krejg Pirs, autor čuvenih filmova Baza Lurmana Mulen Ruž i Romeo i Julija. The Power of the Dark Crystal biće jedan od najambicioznijih projekata ikada produciranih u Australiji.

Novo ostvarenje je nešto potpuno drugačije od prvog zombi-horor filma braće Spierig Undead i filma o vampirima Daybreakers u kome glavne uloge tumače Itan Houk i Viljem Defo, ali će njihovi fanovi sigurno ponovo prepoznati njihovu energiju u Dark Crystal.

- Ne vezujemo se za projekte ako ne odgovaraju našem senzibilitetu. Da budem iskren, prvi film je imao dosta horor elemenata. Ovaj će imati takvih elemenata, ali to nije horor film, on ima odličnu ideju i mitologiju sa dosta sjajnih karaktera. Čak će se neki omiljeni karakteri iz prethodnog filma vratiti, ali to nije rimejk. To je nastavak priče i mi koristimo svet prvog filma da bi nastavili dalje – kaže Majkl Spierig.

TAGOVI: FilmSnima se
makonda-tracker