MTV Movie Awards 2010: Lista nominovanih filmova

0
Hit komedija The Hangover vodi sa šest nominacija, dok se The Twilight Saga: New Moon i Avatar nadmeću sa po pet nominacija za MTV Movie Awards 2010 čija će se dodela održati u nedelju 6. juna, dva sata posle ponoći, a u ulozi domaćina biće Aziz Ansari iz Gibs
foto: promo
foto: promo

Posle glasanja za svoje omiljene filmove za MTV Movie Awards 2010 filmofili širom sveta su proglasili The Hangover, The Twilight Saga: New Moon i Avatar ovogodišnjim najpopularnijim filmovima za nominacije. Ipak, obožavaoci mogu da očekuju kinematografsku borbu do kraja, pošto će se ova tri velikana žestoko međusobno nadmetati, ali i sa dva mega-filma koji imaju četiri nominacije: The Proposal i Harry Potter and the Half-Blood Prince.

Glasanje za pobednika za  MTV Movie Awards 2010 u dvanaest već ustanovljenih i potpuno novih kategorija počelo je u sredu 12. maja na MovieAwards.MTV.com i završava se u subotu 5. juna.

The Twilight Saga sprema se da odbrani baštinu kokičarske statue protiv Avatara u kategorijama: Best Movie, Best Kiss i Best Female Performance. I kod komedija će biti usijana atmosfera pošto će se zvezde filma The Proposal, Sandra Bulok i Beti Vajt, naći licem u lice sa Bredli Kuperom, Zakom Galifinakisom i Ken Jeong-om, iz filma The Hangover, u kategorijama Best WTF Moment i Best Comedic Performance. Pokazujući da lojalnost fanova filma The Twilight Saga ne poznaje granice, Kristin Stjuart, Robert Patinson i Tejlor Lautner međusobno će se takmičiti u kategoriji Global Superstar, a muškarci iz New Moon će se suočiti protiv superstara iz filma Harry Potter, Daniela Retklifa, u kategoriji Best Male Performance.

Nastavljajući tradiciju najšokatnije i atipične dodele nagrada na televiziji, MTV Movie Awards 2010 imaće tri potpuno nove i nečuvene kategorije: Global Superstar, Best scared-As-S**t Performance i Biggest Badass Star. Prvi put ikada u istoriji Movie Awards-a, glasanje će se odvijati na internacionalnom nivou, pošto će fanovi širom sveta moći da glasaju za svoju omiljenu svetsku zvezdu u kategoriji Global Superstar, tako što će posetiti lokalne MTV sajtove.

Starbucks Coffee Company se uključuje u MTV Movie Awards prvi put kao ovogodišnji partner u glasanju, uključujući i kategoriju Best Movie. Ova specijalna kategorija ostaće poprište neprekidne bitke, pošto će glasanje za omiljeni film godine ostati otvoreno tokom prenosa uživo.

MovieAwards.MTV.com je oficijalni sajt za MTV Movie Awards i na tom mestu fanovi će moći da glasaju i ostanu blagovremeno informisani o ovogodišnjem šou, tu će moći da pogledaju i snimak prošlogodišnjih velikih dešavanja, biće u prilici da dobiju punu listu pobednika šoua iz 2009. godine, a dobiće mogućnost i da provere komentare o modi i slavnim ličnostima na zlatnom tepihu.

makonda-tracker