od 16.marta

Penelope Kruz kao kraljica Španije u bioskopima širom Srbije!

0
Ovo je treća saradnja između oskarovaca Truebe i Penelope Kruz, posle njihovog zajedničkog rada na filmovima “Zlatno doba” i “Devojke tvojih snova”
foto: Promo
foto: Promo

Jedan od najgledanijih filmova sa ovogodišnjeg 45. Festa, čija je premijera u Sava centru, koju je uveličao specijalni gost filmskog festivala, oskarovac i režiser Fernando Trueba, bila rasprodata nekoliko dana unapred, “Kraljica Španije” sa Penelope Kruz u glavnoj ulozi stiže 16. marta u bioskope širom Srbije.

 

foto: Promo

Nastao kao svojevrsni nastavak legendarnog filma “Devojka tvojih snova (1998), prošlogodišnja komedija nas uvodi u pedesete godine, kada se filmska diva Makarena Granada vraća iz Holivuda u Španiju da snimi američki blokbaster pod nazivom “Kraljica Španije”, u kojem će udahnuti život Izabeli I od Kastilje. Kad čuje za tu vest, Blas Fontiveros, koji nije boravio u Španiji od kada je režirao film „Devojka tvojih snova“ za nemačke naciste 18 godina ranije, odlučuje da se, ipak, vrati i ponovo susretne sa starim prijateljima. Njihov povratak će pokrenuti niz događaja koji će dovesti do snimanja filma... Ali i upoznavanja diktature Franciska Franka.

 

foto: Promo

Ovo je treća saradnja između oskarovaca Truebe i Penelope Kruz, posle njihovog zajedničkog rada na filmovima “Zlatno doba” (1992) i “Devojke tvojih snova” (1998).

 

foto: Promo

Španski režiser, producent, scenarista i urednik knjiga , Trueba, rođen 1955. u Madridu, jedno je od najznačajnijih imena kinematografije sa Pirineja. Njegovu biografiju krasi nominacija za najprestižniju nagradu u oblasti filmske umetnosti, čuvenog Oskara, za ostvarenje „Chico & Rita“ (2010), osvojena BAFTA nagrada za najbolji film van engleskog jezičkog područja za „Belle Epoque“ (1992), tri nominacije i jedna pobeda na Berlinskom filmskom (dobitnik je Srebrnog lava), tri pobede i četiri nominacije za nagradu Goja španske Akademije umetnosti i nauka i još više od 20 nominacija i osvojenih priznanja na filmskim festivalima širom sveta. Kao filmski kritičar dugogodišnji je saradnik uticajnih španskih magazina, a 1988. proglašen je za predsednika španske Akademije filmske umetnosti i nauka. Kao muzički producent osvojio je dve Gremi nagrade i četiri Latino Gremija.

 

Film „Kraljica Španije“ će se na redovnom repertoaru bioskopa naći od 16. marta u distribuciji Dexin filma.

 

 

makonda-tracker